Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Παράνομη η 24ωρη απεργία εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Γιώργος Αθανασίου

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία, την οποία έχουν κηρύξει για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκηση του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται από τον προηγούμενο μήνα για περικοπές στους μισθούς τους λόγω της περικοπής επιδομάτων, ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) και θέσης ευθύνης (120 ευρώ), που αφορούν πρώτα τον μεγάλο αριθμό των οδηγών και τους σταθμάρχες.

Και ζητούν τόσο την επαναφορά των δύο επιδομάτων όσο και την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021.

Από την πλευρά του ο ΟΑΣΘ καλεί τους εργαζομένους να απέχουν από την πραγματοποίηση της απεργίας, ώστε τα λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας να κυκλοφορήσουν κανονικά, και να επιδείξουν… αίσθημα ευθύνης και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

———————————————————————————————————

Ελπίζω αύριο Πέμπτη, όλοι, μα ΟΛΟΙ μας θα είμαστε στο ΕΚΘ.
Ελπίζω αύριο, ΟΛΟΙ να έχουν κατανοήσει πλέον ότι η απεργία και η κάθε μας κινητοποίηση από εδώ και πέρα είναι μονόδρομος.
Είναι λυπηρό, η αδέκαστη δικαιοσύνη να αποφασίζει για ακόμη μια φορά στα μέτρα της όποιας διοίκησης και κυβέρνησης και ενάντια σε αιτήματα ,απαιτήσεις ,δικαιώματα των εργαζομένων.
Είναι εξοργιστικό,ότι ο κάθε πολίτης και κάθε εργαζόμενος έχει ως αποκούμπι τη δικαιοσύνη και τελικά με τις αποφάσεις της βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Είναι απίστευτο, για τρίτη φορά με απίθανα προσχήματα να απαγορεύει στην ουσία απεργιακή κινητοποίηση στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.
Είναι απίθανο,το αξιοσέβαστο κατά τ΄άλλα δικαστήριο να επικαλείται δήθεν δημοσιεύματα πως η ΣΣΕ έχει υπογραφεί, άρα η απεργία δεν έχει νόμιμη υπόσταση!!!
Είναι πονηρό, το δικαστήριο να επικαλείται κάποιο άρθρο και να επιχειρηματολογεί με αυτό ,ότι εκ νέου πρέπει να γίνεται ΓΣ εργαζομένων για να παρθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση!!!

Αλίμονό μας…..

Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα που βιώνουμε, έρχεται και ο ‘‘θίασος της διοίκηση του Οργανισμού’‘ και καλεί το Συνδικάτο «να επιδείξει αίσθημα ευθύνης και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».

Ποιοί προσπαθούν να μας νουθετήσουν;

Αυτοί που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας ,κοροϊδεύουν τους συμπολίτες μας και κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά σλόγκαν για κρύψουν την ανεπάρκειά τους;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;
Μόνο αγώνα, δυναμικό αγώνα από εδώ και πέρα έως τελικής δικαίωσης.

ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΚΘ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.