Θεσσαλονίκη: Με σειρήνες πολέμου η έναρξη της αντιπολεμικής συναυλίας στην πλ. Αριστοτέλους (video)

Με σειρήνες πολέμου και το τραγούδι Goodbye Blue Sky των Pink Floyd ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αντιπολεμική συναυλία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών και του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Το “αντιπολεμικό συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης”, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, γίνεται “ενάντια στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενάντια σε κάθε εισβολή, σε κάθε επεκτατική και φασιστική πολιτική“.

«Ξεκινάμε καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Κούβας.

Πρόσθεσε πως με αφορμή το σημερινό κάλεσμα στέλνουν επίσης το μήνυμα της αλληλεγγύης σε όλους τους πρόσφυγες και της κατάργησης των πυρηνικών όπλων.

Τόνισε δε πως επιθυμία των καλλιτεχνών είναι αυτά τα μηνύματα να φτάσουν παντού.

«Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι. Όλοι οι ιμπεριαλιστές, οι φασίστες και οι έμποροι του πολέμου να κάνουν στην άκρη, να αφήσουν τους λαούς να ζήσουν ελεύθεροι και μονιασμένοι. Ζήτω η ανθρωπιά ζήτω η ειρήνη», διαμήνυσε ο καλλιτέχνης «Νομικ» του συγκροτήματος «Seahorse».

Στο περιθώριο της αντιπολεμικής συναυλίας από το πρωί πραγματοποιούνται δρώμενα και δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πάνω από 65 καλλιτέχνες συμμετέχουν στην αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους. Η συναυλία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.