Ο Κυριάκος Μητσοτάκης… αγκαλίτσα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Κοβάτσεφσκι

Χέρι χέρι με τον Σκοπιανό ομόλογό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην Αλεξανδρούπολη, στα εγκαίνια για τον τερματικό σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ούτε που θυμάται πλέον τα χρόνια εκείνα στο πρόσφατο παρελθόν που έλεγε ότι δεν θα αναγνώριζε ποτέ στη γειτονική χώρα τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», δεν θα αναγνώριζε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και θα ασκούσε βέτο στην ευρωπαϊκή της προοπτική και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Όχι μόνο δεν τήρησε τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά όλο καμάρι φωτογραφίζεται με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι -όπως και με τον προηγούμενο- και σχεδιάζει μαζί του και με άλλους Βαλκάνιους πρωθυπουργούς μεγαλόπνοους ενεργειακούς στόχους, όπως το πώς θα… κατατροπώσουν τη Ρωσία στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός έκανε και ειδική αναφορά στον αγωγό Ελλάδας – Σκοπίων, ως έναν από τους αγωγούς που θα βοηθήσουν να υποκατασταθεί ένα σημαντικό τμήμα της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου στα Βαλκάνια. Ο Σκοπιανός ομόλογός του είπε: «Είναι ένα ιστορικό γεγονός αυτό που συμβαίνει σήμερα (σ.σ.: χθες) στην Αλεξανδρούπολη».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.