Ρεσιτάλ μισελληνισμού έδινε ο ευρωβουλευτής που προσέλαβε τον γιο του Μητσοτάκη

Ο Πονς που προσέλαβε τον Μητσοτάκη Jr στο Ευρωκοινοβούλιο, έλεγε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και διαφωνούσε με τα μέτρα στήριξης στη χώρα μας!

Ευθεία επίθεση στην Ελλάδα είχε εξαπολύσει το 2018 ο Ισπανός ευρωβουλευτής Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς, ο οποίος προσέλαβε ως βοηθό του στο Ευρωκοινοβούλιο τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο Πονς, ο νέος εργοδότης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε εκφράσει όλη του την απέχθεια προς τον ελληνικό λαό. Ουκ ολίγες φορές, είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες «τεμπέληδες», υιοθετώντας την ρητορική τότε των Γερμανών.

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής, ο οποίος δηλώνει περήφανος που έχει τον γιο του Μητσοτάκη για βοηθό του, είχε διαφωνήσει με τα πακέτα στήριξης στην Ελλάδα και χρησιμοποιούσε χώρα μας ως μοχλό κοινωνικού αυτοματισμού στην Ισπανία. Έλεγε μάλιστα, τότε, χαρακτηριστικά: «Η Ισπανία δεν πρόκειται να γίνει Ελλάδα» και «δεν σας αυξάνουμε τις συντάξεις γιατί πληρώνουμε την Ελλάδα!». 

Χαρακτηριστική ήταν και η επίθεσή του στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν ένα μήνα μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο Πονς μιλώντας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, τον κατηγόρησε για λαϊκισμό και νεποτισμό.

«Η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα. Περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα. Μάς ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος» είχε πει απευθυνόμενος Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο να απαντάει:

«Σας λέω πως εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην δεξιά της Ελλάδος γίνονται τα τέκνα επιτυχημένων ή μη παλαιότερων πρωθυπουργών. Μιλήσατε για λαϊκισμό λυπάμαι αλλά στην δική σας παράταξη και πάλι πρέπει να στραφείτε».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.