Τι σας είπε ο Στόλτενμπεργκ κύριε Μητσοτάκη; Γιατί δεν ανακοινώνεται πουθενά η συνομιλία σας;

Μετά την πισώπλατη μαχαίρια από τον Μπλίνκεν ο οποίος λίγες ώρες μετά τις τούρκικες πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και τις τουρκικές απειλές, παρά τα διαβήματα του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών και τον υποτιθέμενο διάλογο Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ, υπερασπίστηκε στο κογκρέσο την πώληση των αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία και την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου της. Ενέργεια που στρέφεται ευθέως εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Ακόμα χειρότερα, συνιστά εχθρική πράξη κατά της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν στις κοινές δηλώσεις του με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μάριν μας ενημέρωσε ότι μίλησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ  για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Μίλησα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για να τον ενημερώσω για την πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και έκαναν επικίνδυνες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά όπως η Χίος, η Κάρπαθος, η Λέρος κα. Και βεβαίως κατέστησα σαφές στον ΓΓ του ΝΑΤΟ τον κ. Στόλτεμπεργκ ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά ενός κράτους μέλους συμμάχου του ΝΑΤΟ, είναι απολύτως απαράδεκτη. Υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια όπως επίσης και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ, σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της Ρωσίας» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αυτό όμως που δεν είπε ο κύριος Μητσοτάκης και δεν αναφέρεται πουθενά στον ελληνικό τύπο, είναι τι του απάντησε ο κύριος Γενς Στόλτενμπεργκ για το θέμα. Ένα θέμα υπαρξιακής σημασίας για την Ελλάδα. Ένα θέμα το οποίο ακόμα και ο κύριος Μητσοτάκης σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το προσέγγισε τελείως λάθος. Διότι το πρόβλημα όταν συμμετέχεις σε μία συμμαχία, δεν είναι εάν κάποιο άλλο μέλος της συμμαχίας δεν συμπεριφέρεται κόσμια. Είναι ότι η Ελλάδα, ως μέλος της συμμαχίας δέχεται απειλή πολέμου. Άρα, η συμμαχία οφείλει να την προστατεύσει, αυτή είναι η ουσία του Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.

Από τους λογαριασμούς του κυρίου Στόλτενμπεργκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απουσιάζει πλήρως η συνομιλία του με τον κύριο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν οφείλει να ενημερώσει άμεσα για την απάντηση που έλαβε από τον κύριο Στόλτενμπεργκ, αναφορικά με την εγκληματική δράση της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.