“Monitoring Officer” ιδιωτικής εταιρείας στα ΕΑΣ…για να ελέγχει το έργο της διοίκησης που έχει διορίσει η κυβέρνηση

Άλλη μια αλλοπρόσαλλη κίνηση του ΥΠΟΙΚ που σχετίζεται με την Αμυντική Βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

ΕΑΣ

Το  Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ελέγξει με ελεγκτική – συμβουλευτική εταιρεία τη Διοίκηση των ΕΑΣ. Όπως αναφέρει πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της 8/04/2022 με θέμα «Απόφαση ανάθεσης για την Παροχή Υπηρεσιών «Monitoring Officer» στην εταιρία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα– (ΕΑΣ ΑΒΕΕ)» (ΑΔΑ: Ω3Η3Η-744) ανατίθεται σε εξωτερική εταιρεία :

ΕΑΣ1

Η επισκόπηση και αναφορά στο Υπουργείο Οικονομικών των κυριότερων σημείων των πρακτικών των Διοικητικών Συμβουλίων
• Η επισκόπηση και η καταγραφή των προς υπογραφή συμβάσεων
• Η αναφορά και ανάλυση των ταμειακών συναλλαγών σε μηνιαία βάση
Η καταγραφή της παραγωγικής δραστηριότητας (αγορές πρώτων υλών και παραχθείσες ποσότητες)

Η εν λόγω σύμβαση έχει κόστος που ανέρχεται σε 36580 ευρώ με ΦΠΑ…

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τα παραπάνω παραδοτέα είναι σαφές ότι , ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρεία η έγκαιρη και ορθή πληροφόρηση σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στα ΕΑΣ και ο έλεγχος των βασικών παραγωγικών δραστηριοτήτων και των αποφάσεων της Διοίκησης.

Όσα παραπάνω ανατίθενται με πρόχειρο Διαγωνισμό σε φορέα της αγοράς με ταχεία διαδικασία και με παραδοτέα έκθεση εντός ελάχιστου χρόνου, είναι ζητήματα που είθισται να απαντώνται αρμοδίως στον Υπουργό Οικονομικών από τη διορισμένη διοίκηση ή και να αναζητώνται από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών στις Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων. Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που έχει ορίσει Εσωτερικό Ελεγκτή στην Εταιρεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.