Α.Γεωργιάδης: «Θέλω την Γερμανία ισχυρή στρατιωτικά γιατί το αξίζει»!

«Περήφανος που είμαι Ευρωπαίος – Θέλω ευρωπαϊκή Ομοσπονδία»!

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις αντι-ρωσικής υστερίας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι η ευκαιρία η Ευρώπη να γίνει Ομοσπονδία και άρα η Ελλάδα να χάσει οριστικά την ανεξαρτησία της αφού θα γίνει μία απλή επαρχία (που ουσιαστικά αυτό έχει συμβεί εδώ και χρόνια με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων).

Δήλωσε μάλιστα πόσο χαρούμενος είναι για το γεγονός ότι η Γερμανία θα ξοδέψει 100 δισ. ευρώ για να εξοπλιστεί γιατί όπως είπε «το αξίζει»!

Είπε πως είναι περήφανος που είναι «Ευρωπαίος» για την αντίδραση της Ευρώπης κατά της Ρωσίας!

Ποιος αντι-Ρώσος πεθαίνεις…

Επανέλαβε τα γνωστά ουκρανικά αφηγήματα για σφαγές αμάχων χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις απλά επειδή το λέει το Κίεβο.

“Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να πάρει ίσως πιο σκληρές αποφάσεις στο μέλλον. Δεν μπορώ να κάνω την πρόβλεψη ποιες θα είναι αυτές, αλλά θέλω να είμαι σαφής και να είναι ένα μήνυμα που πιστεύω πρέπει να είναι ευρωπαϊκό μήνυμα σαφές προς τη Ρωσία: δεν μπορείς να σκοτώνεις άμαχο πληθυσμό και να μένεις ατιμώρητος. Η Ευρώπη έχει κάποιες αξίες, χωρίς αυτές τις αξίες δεν υπάρχει Ευρώπη”.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συζήτηση με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας (2018-2021), Peter Altmaier στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων:

Η Ευρώπη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκινείτο με μία μεγάλη αφέλεια έναντι της Ρωσίας και η λέξη αφέλεια που χρησιμοποιώ είναι μία ήπια έκφραση διότι τελικά το να εμπιστευτεί η Ευρώπη σε τόσο μεγάλο βαθμό την ενέργειά της στην Ρωσία ενός ανθρώπου αδίστακτου, όπως τελικά απεδείχθη ότι είναι ο κύριος Πούτιν, ο οποίος δεν υπολογίζει το διεθνές δίκαιο και διαπράττει τα εγκλήματα που βλέπουμε τώρα στην Ουκρανία, νομίζω ότι υπάρχει μία πολύ κρίσιμη στιγμή όπου κάπου η Ευρώπη έκανε λάθος.

-Μετά την Κριμαία θα έπρεπε να έχει αναθεωρηθεί τελείως η ευρωπαϊκή πολιτική. Ήταν και πριν την Κριμαία η Γεωργία, είχε δείξει πια ο Πούτιν τις διαθέσεις του και άρα, κάπου εκεί ναι, θα έπρεπε η Ευρώπη να έχει ξεκινήσει μία πολύ μεγάλη στροφή. Δεν την ξεκίνησε, αντιθέτως δέθηκε περισσότερο με τη Ρωσία, παρότι η Ευρώπη είχε προειδοποιηθεί πάρα πολλές φορές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και από άλλους για το πόσο επικίνδυνο ήταν να εξαρτάται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα από το ρωσικό φυσικό αέριο.

-Η αντίδραση της Ευρώπης από την εισβολή και μετά με κάνει περήφανο που είμαι Ευρωπαίος. Διότι είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν περίμενε ότι η Ευρώπη θα αντιδρούσε τόσο ενωμένα και με τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα. Πίστευε ότι επειδή οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω της εξάρτησης που είπαμε προηγουμένως, θα είχαν πολύ μεγάλες επιπτώσεις στις ίδιες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και στις κυβερνήσεις τους, γιατί, μην κοροϊδευόμαστε, η άνοδος του πληθωρισμού βλάπτει πολιτικά όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και τη δική μας.

-Πιστεύω ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί παρά να είναι μία Ομοσπονδία. Μία Ομοσπονδία στην οποία θα σεβόμαστε τα κράτη-έθνη, αλλά θα έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή πολιτική άμυνας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν φτιάξει η Ευρώπη κοινή πολιτική άμυνας, αν δεν διαθέσει αμυντικές δαπάνες, αν δεν μπορέσει να δείξει ότι σκοπεύει να είναι έτοιμη να υπερασπίζεται τα σύνορά της έναντι της επιβολής.

-Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Καγκελάριος Σολτς αποφάσισε να εξαγγείλει 100 δισεκατομμύρια ευρώ αμυντικές δαπάνες από τη Γερμανία, το θεωρώ σημαντικό. Εγώ θέλω τη Γερμανία ισχυρή και στρατιωτικά το αξίζει. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι παρελθόν, η Γερμανία δεν έχει να αποδείξει τίποτα σήμερα ως προς τη δημοκρατία της, ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα που σέβεται, ως προς τον πολιτισμό της. Και χρειαζόμαστε την Γερμανία ισχυρή και σε αυτό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.