Η Νούλαντ είχε ενημερώσει τον Κυριάκο για την πρόθεση των ΗΠΑ να πουλήσουν F 16 στην Τουρκία

Κατά τη συνάντηση του με την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτόρια Νούλαντ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πρόθεση των ΗΠΑ να πουλήσουν μαχητικά F-16 στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται να έφερε αντίδραση σε αυτή την απόφαση. Προφανώς θα έλαβε διαβεβαιώσεις από την αμερικανίδα υφυπουργό εξωτερικών, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη κατά της Ελλάδας.

Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός πείστηκε από τις συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις, γι’ αυτό και εκδήλωσε την ευχαρίστηση του από την συγκεκριμένη συνάντηση, πάρα αυτή την φαινομενικά αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter κατά τη συνάντηση υπήρξε ενδελεχής ανταλλαγή απόψεων και επαναβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Προφανώς ο πρωθυπουργός κάτι θα ξέρει που δεν θα γνωρίζουμε οι υπόλοιποι. Διότι μετά την υπογραφή της αορίστου διαρκείας αμυντικής σύμβασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει κερδίσει κάτι. Αντίθετα έχει χάσει κι αυτά που θεωρούσε δεδομένα. Τον αγωγό East Med και τώρα το εμπάργκο στην παροχή μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.