ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η  εγκληματική οργάνωση είχε διεθνές χαρακτήρα και οποία μετέφερε μετάφερε μέσω θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτια, μέσω εμπορικών εταιρειών, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Νότιο Αμερική και ηρωίνης από την Ασία προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, είτε ως προορισμός είτε ως χώρα διαμετακόμισης.

Η εξάρθρωση της συμμορίας έγινε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. και ειδικότερα το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α των Αθηνών, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή και του Σ.Δ.Ο.Ε.

Για την υπόθεση αυτή σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν συλληφθεί συνολικά, τέσσερα μέλη του κυκλώματος, από τα οποία δύο 2 αλλοδαποί, ηλικίας 40 και 48 ετών και ένας 1 ημεδαπός ηλικίας 74 ετών συνελήφθησαν στη χώρας μας, ενώ σε παράλληλη επιχείρηση στο Εκουαδόρ συνελήφθη ένας 1 επιπλέον αλλοδαπός. Αναζητούνται δύο 2 επιπλέον αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών, μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για παραβάσεις της νομοθεσίας Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών (διακίνηση ναρκωτικών σε διεθνικό επίπεδο) και τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας. Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Συνολικά κατασχέθηκαν στην Ελλάδα και στο Εκουαδόρ :

– Κοκαΐνη βάρους 177 κιλών και 282 γραμμαρίων
– Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1- γραμμαρίου
– Δύο δισκία ναρκωτικών
– Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
– Δεκαέξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας
– Τα χρηματικά ποσά των 118.231 ευρώ, 1.000.000 Ιρανικών ριάλ, 400 Ουγγρικών φιορινίων και 100 κορωνών Τσεχίας
– Δύο μηχανήματα μέτρησης χαρτονομισμάτων
– Επτά βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων Τραπεζών
– Δυο σημειωματάρια
– Μια τηλεφωνική ατζέντα
– Έξι ντοσιέ με ιδιόχειρες σημειώσεις
– Δυο διαβατήρια
– Ένα δελτίο ταυτότητας Σερβικών Αρχών

Τα 176 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στο λιμάνι Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, όπως είχε εξακριβωθεί στο τελευταίο στάδιο της έρευνας, θα παραλαμβάνονταν στο λιμάνι του Πειραιά, από τα μέλη του κυκλώματος στην Ελλάδα, μέσα σε ειδικά μετασκευασμένα εμπορευματοκιβώτια, με νόμιμο φορτίο ψαριών.

Από τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης, σε συνδυασμό με τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών και την επαγγελματική κατάρτιση και υποδομή που διέθεταν, οδηγούν στην εκτίμηση ότι τα προσδοκώμενα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, έχει αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του Εκουαδόρ, για τη συνέχιση των ερευνών και την αποκάλυψη και άλλων μελών της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για κυρία ανάκριση.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.