ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ θα πάρουν χρήματα για ενοίκιο ή δάνειο

Εκτός από το ύψος του ετήσιου εισοδήματος και της ακίνητης περιουσίας θα λαμβάνονται υπόψη οι καταθέσεις που τυχόν έχει το νοικοκυριά καθώς και αν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία που υποδηλώνουν πολυτελή τρόπο διαβίωσης όπως σκάφος αναψυχής, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού κ.α.

Το ποσό το επιδόματος θα κυμαίνεται από τα 70 έως τα 210 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού ενώ ο αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται ότι θα κινηθεί περίπου στα 300.000 νοικοκυριά ενδεχομένως και λίγο περισσότερο. Το περιουσιακό κριτήριο, αναμένεται ότι θα είναι ανάλογο με αυτό του κοινωνικού μερίσματος (125.000 έως 185.000 ευρώ).

Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών

Τα νοικοκυριά, που θα λάβουν το στεγαστικό επίδομα θα πρέπει να συμμορφώνονται με μια σειρά από υποχρεώσεις οι οποίες θα περιγράφονται στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να:

– Υποβάλλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος κάθε έτος.
– Συναινούν στη χρήση της βάσης δεδομένων της ΑΑΔΕ καθώς και στο σύνολο των διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., για την επιβεβαίωση των στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένων των φιλοξενούμενων.
– Τροποποιούν την αίτηση σε κάθε μεταβολή στο ύψος ή την ουσία του μισθώματος ή του στεγαστικού δανείου ή τη σύνθεση του νοικοκυριού.
– Συναινούν στη χρησιμοποίηση των στοιχείων τους, αποκλειστικά και μόνο, για τον σκοπό της αξιολόγησης του προγράμματος.
– Συναινούν στη διενέργεια κοινωνικής έρευνας και σε κατ’ οίκον επισκέψεις από αρμόδιους υπαλλήλους, αν απαιτηθεί, για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού.

 

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.