Η «Ο» ταξιδεύει με αεροπλάνα και… βαπόρια

Κακήν-κακώς έβαλε τέρμα σε κρουαζιέρα η νέα υπερμεταδοτική παραλλαγή του κορονοΐού, όταν πλοίο με περίπου 3.000 επιβάτες και 1.200 εργαζόμενους με προορισμό τα Κανάρια Νησιά, υποχρεώθηκε να αγκυροβολήσει στη Λισαβόνα, έπειτα από εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων «Ο» μεταξύ κοινού και πληρώματος.

Οι πρώτοι επιβάτες που βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ, άρχισαν να αποβιβάζονται σήμερα τα ξημερώματα (3/1) και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας για να επιστρέψουν στις χώρες τους, ανέφερε ο Ντιόγκιο Βιεϊρά Μπράνκο, ο επικεφαλής της λιμενικής αρχής της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Η εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου AIDAnova αναμένεται να ολοκληρωθεί από στιγμή σε στιγμή.

Το πλοίο, που αγκυροβόλησε την Τετάρτη στη Λισαβόνα, προερχόμενο από τη Λα Κορούνια, στη βορειοδυτική Ισπανία, μετέφερε 2.844 επιβάτες και 1.353 μέλη πληρώματος. Με βάση το πρόγραμμά του, θα συνέχιζε για τη Μαδέρα και κατόπιν για τα Κανάρια Νησιά. Όμως, αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, η εταιρεία AIDA Cruises αποφάσισε να διακόψει την κρουαζιέρα, ώστε «να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και του πληρώματος».

Συνολικά, 68 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, ενώ οι 60 από αυτούς ήταν μέλη του πληρώματος. Η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει αντικαταστάτες, ώστε να συνεχιστεί η κρουαζιέρα.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα και μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της πόλης.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι όλοι οι επιβάτες άνω των 12 ετών, καθώς και το πλήρωμα ήταν εμβολιασμένοι και είχαν κάνει δύο τεστ πριν από την επιβίβασή τους στο κρουαζιερόπλοιο.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.