Επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου

Πολιτική φθορά προκαλεί η κοινωνική δυσαρέσκεια

Η εξέλιξη της πανδημίας και τα ενδεχόμενα νέα μέτρα για την αντιμετώπισή της, μεταξύ των οποίων η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και το άνοιγμα των σχολείων εξετάστηκαν στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μόνο που ανησυχεί την κυβέρνηση πάντως είναι το πολιτικό κόστος που προκαλεί η δυσαρέσκεια των πολιτών από την οικονομική επιβάρυνση που προκαλούν τα rapid test και τα PCR, χωρίς βέβαια να εξετάζει μέτρα για την ελάφρυνσή τους. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο όσον αφορά την εξάπλωση της μετάλλαξης «Ο» και επαφίεται στην ατομική ευθύνη των πολιτών για την ιχνηλάτηση με τα τεστ τα οποία όμως επιβαρύνουν τους πολίτες. Το υψηλό κόστος για τη μέση οικογένεια έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές τα κρούσματα να μην δηλώνονται.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε το άνοιγμα των σχολείων. Η κυβέρνηση επιμένει να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου αφού διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα με τους γονείς. Απόφαση πάντως δεν ελήφθη καθώς αναμένονται τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το θέμα θα συζητηθεί και στις συσκέψεις της επιτροπής. Όσον αφορά στην άποψη μελών της επιτροπής ότι θα έπρεπε οι μαθητές να κάνουν rapid και όχι self test, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο πράγμα. Δεν αποκλείεται πάντως να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία και να κάνουν πχ. self test και οι εμβολιασμένοι μαθητές. Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη οριστικά.

Πάντως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ως το μόνο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αφού δεν συζητά ούτε τώρα ενίσχυση των υποδομών υγείας, των ΜΜΜ και των σχολείων. Παίρνει σαν δεδομένο ότι αφενός η μετάλλαξη «Ο» είναι ελαφρύτερη για τους νοσούντες και αφετέρου ότι θα κάνει τον κύκλο της και θα αποκλιμακωθεί. Οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα ανακοινωθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.