Θυμούνται στη ΝΔ ποιοι φώναζαν «Παπούλια-προδότη-Αλβανέ»; – Δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου

Κρίτων Βασιλικόπουλος

Για να βάζουμε κάποια «θεματάκια» στη θέση τους:

1. Τα επεισόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 ήταν μια αθλιότητα -το είπα τότε, το επαναλαμβάνω σήμερα.

2. Οι τελευταίοι που έχουν δικαίωμα να πουλάνε «πατριωτισμό» και «ήθος» είναι αυτοί που όταν ο Κάρολος Παπούλιας, ως υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου υπέγραψε την άρση του γελοίου «εμπόλεμου» με την Αλβανία, λέρωναν την Ελλάδα με το σύνθημα «Παπούλια-προδότη-Αλβανέ».

Αν δεν ξέρουν στην ΝΔ ποιοι ήταν οι άθλιοι, ας ρωτήσουν σημερινούς υπουργούς τους.

Άντε γιατί δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου.

Για να μη θυμηθούμε τι έλεγαν και τι έγραφαν οι φυλλάδες τους για την εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων του Ανδρέα με ΥΠΕΞ τον Παπούλια.

Ότι, περίπου, είχαμε γίνει δορυφόρος της τότε Σοβιετικής Ένωσης, ότι «αγκαλιαζόμασταν με τρομοκράτες» και τα λοιπά.

«Δε θέλω να αποχωρήσω», είχε πει στους δημοσιογράφους από την εξέδρα των επισήμων. «Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση… Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπή τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς. Μη μου λένε τώρα, «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.