Νίκος Τζανάκης: Εφιαλτική πρόβλεψη για ρεκόρ κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Για την πορεία της πανδημίας και την παραλλαγή «Όμικρον» μίλησε ο Νίκος Τζανάκης, ο οποίος προέβλεψε ότι επίκειται έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε στο OPEN ότι «είναι  γεγονός ότι κλείνουμε ακριβώς έναν μήνα από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα «Όμικρον» στη χώρα μας.

Είναι γεγονός ότι έναν μήνα τώρα περιμέναμε την έκρηξη των κρουσμάτων, η οποία δεν ήλθε τουλάχιστον στον βαθμό που την περιμέναμε. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται και στα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως είναι το pass του εμβολιασμού, η χρήση της μάσκας καθώς και η ευθύνη που έδειξαν οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα που είχαμε τα μέτρα».

Ο κ. Τζανάκης συμπλήρωσε ότι «επομένως έχει επιβραδυνθεί η έλευσή της. Δεν έχει βρεθεί η χώρα μας στη θέση που είναι η Δανία, η Ολλανδία ή η Αγγλία».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται τις τελευταίες ημέρες ότι έχει αρχίσει μια αύξηση, η οποία δείχνει να είναι εκθετική. Αυτή τη στιγμή ανεξαρτήτως εάν έχουμε βρει 50 ή 100 κρούσματα της Όμικρον μέσω της γονιδιωματικής ανάλυσης, τα κρούσματα κατά τις δικές μας αναλύσεις είναι πάνω από το 10% των συνολικών κρουσμάτων καθημερινά που πρέπει να είναι Όμικρον. Τουλάχιστον από επιδημιολογικής απόψεως».

Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι «επίκειται έκρηξη των κρουσμάτων με διπλασιασμό σχεδόν κάθε 10ήμερο. Υπολογίζουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, ενδεχομένως να δούμε νούμερα πάνω από 9.000 και ίσως προς τις 15-20 Ιανουαρίου να δούμε πολύ παραπάνω, 15.000-20.000 εάν ακολουθήσουμε το μοτίβο άλλων ξένων χωρών. Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων με κυριαρχούσα την «Όμικρον».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.