Ηλίας Μόσιαλος: Τι απαντά στα “ιερά πυρά” που δέχτηκε για την ανάρτηση με την Παναγία

Τη δική του απάντηση στα “ιερά πυρά” που δέχτηκε με αφορμή την ανάρτηση μίας σατιρικής “γελοιογραφίας”, δίνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Παραμονές των Χριστουγέννων, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), δημοσίευσε στο Facebook μία φωτογραφία που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ, οι οποίοι “συζητούν” για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας. Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, που την χαρακτήρισε ως “προσβλητική” σημειώνοντας ότι ο καθηγητής “χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί”.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε ότι “θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης” είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και έστειλε σαφές μήνυμα, ενόψει του πανδημικού κύματος που θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ημέρες.

“Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και των εορτών έχουμε την ευκαιρία να αναστοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές πιστεύω είναι και οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Τα δύο τελευταία χρόνια και πολύ πριν πολλές κυβερνήσεις συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο της πανδημίας, στον πλανήτη μας, ξεκίνησε μία συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων, έτσι ώστε να ανακόψουμε το καταστροφικό κύμα της πανδημίας που στοίχισε στην Ιταλία, την Ισπανία και σε πολλές άλλες χώρες δεκάδες χιλιάδες ζωές, τους πρώτους μήνες του 2020”, ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος για να προσθέσει ότι “καταφέραμε να τα αποφύγουμε όλα αυτά”.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, συμπλήρωσε ότι “συνέχισα να κάνω τις καθημερινές μου παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο, όχι μόνο με γρήγορες τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά με αναλυτική επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των επιδημιολογικών, φαρμακολογικών στατιστικών δεδομένων και παρουσίασής τους με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό”.

Όπως υπογράμμισε, “αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της σημαντικής αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους. Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος”.

Προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πανδημικό κύμα και έστειλε μήνυμα ότι “θα πρέπει όλοι και όλες να κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να μην έχουμε περισσότερες και μεγαλύτερες απώλειες στη χώρα μας. Να μην υπάρχουν άδικες απώλειες ανθρώπινων ζωών, το επόμενο διάστημα. Σε αυτόν τον στόχο, την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που όλοι γιορτάζουμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας… Η πολιτεία, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικοί φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία και η επιστημονική κοινότητα”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.