Δημοσκόπηση: Το ΚΙΝΑΛ κάνει μεγαλύτερη «ζημιά» στην ΝΔ απ’ ό,τι στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλύτερη «ζημιά» στην ΝΔ απ΄ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή στην ηγεσία του του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO, για λογαριασμού του powergame.gr., το ΚΙΝΑΛ ενισχύεται κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες από το 9,4% στο 13,1%.

Αντίστοιχα η ΝΔ χάνει 2,1 ποσοστιαίες μονάδες από το 34,4% στο 32,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης 2,1 ποσοστιαίες μονάδες από το 23,6% στο 21,5%, αλλά η μείωση αυτή στο μεγαλύτερο ποσοστό της ΝΔ (34,4%) σημαίνει και μεγαλύτερη απώλεια σε απόλυτο αριθμό ψηφοφορών απ΄ότι στο μικρότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ 23,6%).

Στα της δημοσκόπησης , οι ανησυχίες της κοινής γνώμης για την πανδημία, καθώς και το κύμα ακρίβειας που δεν υποχωρούν σύμφωνα με την έρευνα, ωστόσο η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 32,2%, διατηρώντας διψήφια διαφορά 10,7 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 21,5%.

Δυναμική άνοδο καταγράφει και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 13,1%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO είχε 9,4%.

Αναφορικά με τον ευρύτερο αντίκτυπο της εκλογής Ανδρουλάκη, σχεδόν οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες (67,1%) εκτιμούν ως θετική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ την εκλογή του.

Την ίδια ώρα, ο ένας στους δύο (51,3%) θεωρεί ότι η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μπορεί να δημιουργήσει ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.