Από τον ρόλο της Προέδρου της Δημοκρατίας, στον ρόλο «δημοσιογράφου» της εφημερίδας του Μαρινάκη

Επισκέψεις αρχηγών κομμάτων, υποψηφίων πρωθυπουργών, υπουργών, κ.ο.κ., σε γραφεία μεγάλων ελληνικών εφημερίδων, γίνονταν. Επισκέψεις Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως, ουδείς ενθυμείται. Και, τυχαία, η κ. Σακελλαροπούλου μπήκε στα γραφεία της εφημερίδας, τα Νέα

Έχει καταστεί «παράδοση», αρχηγοί κομμάτων, υποψήφιοι πρωθυπουργοί, υπουργοί, κ.ο.κ., αν και όχι συχνά, να επισκέπτονται μεγάλα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου, ως επί το πλείστον, να ενημερώσουν τα δημοσιογραφικά team και τα διευθυντικά στελέχη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Οι παλαιότεροι δημοσιογράφοι θυμούνται πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όπως επίσης και επισκέψεις πρωθυπουργών, ακόμα και πρέσβεων, κ.λ.π. Όμως, επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή του Νο1 Πολιτειακού παράγοντα της χώρας, ουδείς ενθυμείται.

Η δικαστικός, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ωστόσο, η οποία αναδείχθηκε με ψήφους τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται πως έχει αποφασίσει να… ρίξει τα τείχη του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Έτσι επισκέφθηκε, χτες, το Συγκρότημα των ΜΜΕ, τα οποία ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Τα Νέα» μας πληροφορούν ότι η ΠτΔ, συμμετείχε στη σύσκεψη της διευθυντικής ομάδας και των δημοσιογράφων που ετοίμαζαν την πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Βέβαια, από το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, τα Νέα, απουσιάζει η είδηση ότι σημειώθηκε ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα, με 130 νεκρούς. Προφανώς, η Κ.Σακελλαροπούλου, ως νεαρή «δημοσιογράφος» δεν μπόρεσε να αξιολογήσει ως σημαντική αυτή την είδηση. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άραγε, τι άποψη έχει; Είναι είδηση ή όχι;

 

Από τον ρόλο της Προέδρου της Δημοκρατίας, στον ρόλο «δημοσιογράφου» της εφημερίδας του Μαρινάκη 422845 photo

 

Σκόπιμο είναι, πάντως, οι σύμβουλοι επικοινωνίας της Προέδρου της Δημοκρατίας να την προστατεύουν από κακοτοπιές. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη της ίδιας να προστατεύει τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Δεν είναι πια δικαστικός. Και πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θεσμικού ρόλου της. Αρκετές περιπέτειες έχει περάσει την τελευταία δεκαετία η Ελληνική Δημοκρατία.

Ας αρθεί στο ύψος των σοβαρών περιστάσεων που απαιτούν οι δύσκολες εποχές που περνάει ο ελληνικός λαός, και ας το δείξει αυτό, βέβαια, τόσο στις σημερινές συγκυρίες, όσο και σε άλλες καίριες, όπως, για παράδειγμα, οι εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.