Στο στόχαστρο ΕΛ.ΑΣ. και Κυβέρνησης οι «Θεματοφύλακες» και συναφείς ομάδες – Ποιο το τριπλό σχέδιο

Στο «παιχνίδι» η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άλλες παρόμοιες ομάδες έχουν μπει στο στόχαστρο Αστυνομίας και Κυβέρνησης, με το επιχειρησιακό σχέδιο να έχει αναβαθμιστεί, και να περιλαμβάνει τρία καίρια σημεία αντιμετώπισης, καθώς τα πράγματα χαρακτηρίζονται και κρίνονται ως «πολύ σοβαρά».

Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Star, έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει «εμπροσθοβαρώς» τους «Θεματοφύλακες», αλλά και όποια άλλη ομάδα έχει παρεμφερείς ιδέες και σκέψεις. Έτσι το αναβαθμισμένο επιχειρησιακό σχέδιο, κινείται σε τρεις άξονες:

  • Πρώτος στόχος: Πλήρης καταγραφή όλων των παρακλαδιών των «Θεματοφυλάκων» και των λοιπών ομάδων, γι’ αυτό και  «μπαίνουν στο παιχνίδι» η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση του θέματος, σε αυτή τη φάση δεν εκτιμάται ότι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» είναι μια οργανωμένη ομάδα παραστρατιωτικού τύπου.

  • Δεύτερος στόχος: Όλες οι μονάδες της ελληνικής αστυνομίας τίθενται σε ετοιμότητα για να αποφευχθούν (με άμεση παρέμβαση και αντιμετώπιση κατά το σχέδιο) αντίστοιχα σκηνικά  σαν αυτό στο Αιγίνιο Πιερίας με την αρπαγή του Γυμνασιάρχη.
  • Τρίτος στόχος: Αποστέλλονται οδηγίες στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις για τη σωστή σύνταξη και στοιχειοθέτηση των δικογραφιών σε τυχόν αντίστοιχες περιπτώσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.