ΚΙΝΑΛ: Η “ομάδα κρούσης” του Νίκου Ανδρουλάκη – Οι τελευταίες πληροφορίες για τα ονόματα

Τις τελικές αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώνουν στη Βουλή, φαίνεται πως έχει λάβει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα πρόσωπα αυτά έχουν “κλειδώσει”. Έτσι, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Κατρίνης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Στη θέση γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να προταθεί η Ευαγγελία Λιακούλη.

Υποψηφιότητες για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θέτουν οι κυρίες Γιαννακοπούλου και Κεφαλίδου, ενώ ρόλο στη Βουλή δεν αποκλείεται να παίξει και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και εκεί ο νέος πρόεδρος αναμένεται να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής.

Τα ονόματα που «παίζουν» για τις θέσεις στο κόμμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής συντάκτριας του Realfm και της Realnews Μαριτίνας Ζαφειριάδου, στο κόμμα θέσεις κλειδιά θα έχουν τρεις άνθρωποι. Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, πολύ στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, νέο παιδί με πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες και ο Ηρακλής Δρούλιας. Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά περισσότερα, είναι σίγουρο ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο κόμμα.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας αποφασίστηκε η σύνθεση της ομάδας της επικοινωνίας. Για λογαριασμό του κόμματος υπεύθυνος είναι ο Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος θα συνεπικουρείται από τον Νίκο Βοσδογάνη, που ήταν ο πιο στενός συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και παραμένει επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματος. Όσον αφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι προσωπικά του κ. Ανδρουλάκη, υπεύθυνος θα είναι ο Βαγγέλης Τσόγκας ως σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής, συνεπικουρούμενος από τον Βασίλη Πανάγου. Και οι δύο είναι νέα παιδιά, πολλά χρόνια δίπλα στον νέο πρόεδρο και ιδιαίτερα ικανοί στην επικοινωνία.

ΠΑΣΟΚ και…;

Όσον αφορά στο όνομα του κόμματος, το πιθανότερο είναι να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία – το είχε πει εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης στην προεκλογική του εκστρατεία. Έτσι, το πιθανότερο είναι στο συνέδριο του κόμματος, όποτε αυτό γίνει, να εισηγηθεί μια σύνθετη ονομασία η οποία ενδεχομένως να είναι ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που όλο και πιο συχνά αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης. Κι αυτό για να μπορεί να «χωρέσει» όλες τις συνιστώσες που τώρα βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του Κινήματος Αλλαγής. Σημειώνεται ότι υπάρχουν κάποιες συνιστώσες στο ΚΙΝΑΛ (Ανανεωτική Αριστερά, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ) που είναι μεν μικρότερες σε δύναμη από το ΠΑΣΟΚ όμως είναι πολύ σημαντικές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.