Ναύπλιο: Τεράστια κύματα στο Τολό και την Πλάκα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Άλλη μια περιοχή που δοκιμάζεται από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου είναι το Ναύπλιο.

Σύμφωνα με το anagnostis.org, από τα πολλά μποφόρ που φυσούν στο Αργολικό κόλπο από το απόγευμα του Σαββάτου δημιουργήθηκαν τεράστια κύματα  στο Τολό και την Πλάκα.

Μάλιστα, η Ψιλή Άμμος εξαφανίστηκε, σε πολλά σημεία τα θαλασσινά νερά διέλυσαν στην παραλία. Μεταξύ άλλων, παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις κατακλίστηκαν από το θαλασσινό νερό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καταστράφηκαν λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων.

Ανάλογες εικόνες και στην παραλία πίσω από την Αρχαία Ασίνη, όπου η προβλήτα εξαφανίστηκε από τα μανιασμένα κύματα. Στην Πλάκα Δρεπάνου ο παραλιακός δρόμος σε μεγάλο μέρος του εξαφανίστηκε από τα νερά που τον κάλυπταν και γέμισαν την άσφαλτο με πέτρες.

Αποκαλυπτικό είναι και το βίντεο, το οποίο καταγράφει τους θυελλώδεις ανέμους που χτυπούν τις παράκτιες περιοχές του Ναυπλίου, και συγκεκριμένα τα παράλια του Τολού και το Δρέπανο.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό από τις παραλίες του Ναυπλίου

Η κακοκαιρία για την οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ και η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, έπληξε και τον νομό Αργολίδας, κυρίως μέσω των δυνατών νότιων και νοτιοδυτικών ανέμων, αλλά και κάποιων βροχών κατά τόπους.

Ακόμη, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση, κάνοντας λόγο για άνεμους εντάσεως έως και 8 Μποφόρ. Γι’ αυτό το λόγο ενημερώνει τους κατόχους σκαφών να τα προσδέσουν με ασφάλεια στα λιμάνια και να μην αποπλέουν από αυτά.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κοπάσει βαθμιαία από το πρωί της Κυριακής, το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.