Ρώσικα ΜΜΕ: Ο Κυριάκος κυκλοφορούσε με σορτσάκι και «γορίλες» μέσα στο πολυτελές Hyatt!

Βούλιαξε στο χιόνι η ρωσική πρωτεύουσα, υπήρξε και τεχνικό πρόβλημα με το αεροπλάνο του Μητσοτάκη!

Εξωφρενικό και άκρως προσβλητικό είναι το παρασκήνιο γύρω από την συνάντηση που την – Μητσοτάκη στο Σότσι και κάποιες εξωφρενικές καταστάσεις κατά την διαμονή του Έλληνα πρωθυπουργού στο πολυτελές ξενοδοχείο Hyatt, σύμφωνα με δημοσιεύματα από Ρώσικα ΜΜΕ, τα οποία αναδημοσιεύει το Antinews.

Σάλος έχει ξεσπάσει από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κυκλοφορεί στο πολυτελές Hyatt όπου διέμενε με σορτσάκι και… γορίλες που μάλιστα παρίσταναν τους αδιάφορους! 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ρωσική εφημερίδα, «Κομμερσάντ», έφτασε στο Σότσι την παραμονή των συνομιλιών, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο, Hyatt.

Το πρωί, συνεχίζει το δημοσίευμα, πήγε για πρωϊνό στον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου, με σορτς και αθλητικό μπλουζάκι. Και θα περνούσε απαρατήρητος ανάμεσα στους εκδρομείς του Δεκεμβρίου, αν στην είσοδο δεν στέκονταν δύο σωματοφύλακες που προσποιούνταν τους… αδιάφορους.

Μητσοτάκης – Τσίπρας

Κατά τα άλλα, σχολιάζει η ρωσική εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τουλάχιστον εξωτερικά, ειδικά με την εμφάνισή του με σορτσάκι και μπλουζάκι, έμοιαζε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας και αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ).

Με έναν άνθρωπο, δηλαδή, συνεχίζει η εφημερίδα, τον οποίον είναι πιο εύκολο να αναγκάσεις να πληρώσει τα χρέη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά να φορέσει γραβάτα σε διαπραγματεύσεις.

«Σταλινική χιονοθύελλα» έφερε ο Κυριάκος

Παρεμπιπτόντως, προσθέτει η «Κομμερσάντ», στο Σότσι… δεν υπάρχει Δεκέμβριος. Εδώ είναι το κάτι άλλο. Έχει θερμοκρασία 19 βαθμούς, όλα είναι πράσινα και αποπνέουν μια φρεσκάδα, αν κρίνει κανείς βέβαια και από την εμφάνιση των ανθρώπων.

Ενώ, πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Σότσι, στη Μόσχα ξέσπασε η ισχυρότερη χιονοθύελλα από το 1947. Ονομάστηκε, μάλιστα, «σταλινικός χειμώνας», διότι τέτοια χιονοθύελλα είχε να ξεσπάσει από την εποχή του Στάλιν, εκείνη τη χρονιά του ’47. Χτες, από τις έξι το πρωΐ μέχρι τη νύκτα έπεφτε ακατάπαυστα χιόνι, ενώ χθες η θερμοκρασία, από 0 βαθμούς που ήταν, έπεσε στους -10.

Πρόβλημα στο αεροσκάφος;

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν, μαζί με το γεύμα, διήρκεσε δύο ώρες, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Εκεί συζητήθηκε σειρά ζητημάτων, όπως οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις, οι ελληνο-τουρκικές, οι σχέσεις Ελλάδας – ΝΑΤΟ – ΕΕ, το θέμα των νέων κυρώσεων με τις οποίες προειδοποίησε ο Τζο Μπάϊντεν τη Ρωσία σε περίπτωση που χειροτερεύσει η κατάσταση στην Ουκρανία, η επικοινωνία που είχε προχτές ο Πούτιν με τον Μπάϊντεν, κ.ο.κ.

Μητσοτάκης-Πούτιν: Φυσικό αέριο, Αλεξανδρούπολη-Ουκρανία στο κυρίως μενού, με ευχολόγια για το… 1821

Ο Κ. Μητσοτάκης επρόκειτο να αναχωρήσει από το Σότσι με το ελληνικό VIP αεροσκάφος, χτες περί τις πέντε το απόγευμα, αλλά, σύμφωνα με έντονη φημολογία παρουσιάστηκε πρόβλημα και καθυστέρησε περί τις δύο ώρες.

Την αίσθηση ότι ουδέν ουσιαστικό προέκυψε από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν, με εξαίρεση τη γνωστή και συχνά επαναλαμβανόμενη από όλους τους Έλληνες και Ρώσους αξιωματούχους περί «ιστορικών» και «αδελφικών» σχέσεων των λαών Ελλάδας και Ρωσίας, αφήνει η κάλυψη της χτεσινής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου προέδρου, στην εξοχική κατοικία των Ρώσων προέδρων, στο Σότσι, στη Νότιο Ρωσία, από τα ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της μεγάλης ρωσικής εφημερίδας, «Κομμερσάντ», το οποίο περισσότερο προσδίδει… τουριστικό χρώμα στην επίσκεψη Μητσοτάκη, παρά επίσκεψης εργασίας με «βαριά» ατζέντα.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ωστόσο, με τίτλο «Σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά χωρίς πόλεμο», όπως είναι αναμενόμενο, η προσοχή εστιάζεται στο Ουκρανικό και στις δηλώσεις που έκανε ο Πούτιν σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Φυσικό αέριο

Ως γνωστόν, σύμφωνα με πάμπολλες κυβερνητικές «διαρροές» πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρωσία, η ελληνική πλευρά επιθυμούσε να μπει στην ατζέντα των συνομιλιών, ως σημαντικό ζήτημα, το θέμα της μείωσης των τιμών του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

Όμως, τόσο μετά την προχτεσινή συνάντηση του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με τον επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξέϊ Μίλλερ, στην Α. Πετρούπολη, όσο και την χτεσινή Μητσοτάκη – Πούτιν, ουδέν σχετικό ανακοινώθηκε.

Ο Β. Πούτιν μόνο περιορίστηκε να πει ότι το τρέχον έτος αυξήθηκαν οι ποσότητες του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα κατά 12% (3 δισ. κυβικά) και ότι η χώρα μας καλύπτει κατά 40% με ρωσικό φυσικό αέριο τις ενεργειακές ανάγκες της. Αντίστοιχες γενικόλογες αναφορές έκανε και ο Κ. Μητσοτάκης. Μένει να φανεί εάν θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη ή όχι.

Μικρή δημοσιογραφική παρουσία

Προηγουμένως, έγιναν οι κοινές δηλώσεις των δύο, ενώπιον πάντως περιορισμένου αριθμού δημοσιογράφων, όπως επισημαίνουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Αριθμός που δεν θα περιοριζόταν τόσο πολύ εάν η συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν γινόταν στη Μόσχα, στο Κρεμλίνο. Παρόντες, εκ μέρους του Κρεμλίνου, ήταν η εκπρόσωπος του Μαξίμου, Α. Πελώνη και ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ν. Πεσκόφ

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, «Κομμερσάντ», οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν υποβλήθηκαν σε τέσσερα (!) PCR τεστ πριν από την άφιξή τους. Κατά την εφημερίδα, από PCR τεστ πέρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτού συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εφημερίδα, πάντως, διακωμωδεί τα αντι-Covid μέτρα, σημειώνοντας ότι, ενώ αρχικά στην εξοχική προεδρική οικία άπαντες περνούσαν υπό αυστηρή επίβλεψη από το ονομαζόμενο «αντιβακτηριακό τούνελ», στη συνέχεια όλα αυτά εγκαταλείφθηκαν, ενώ οι δημοσιογράφοι περίμεναν για την κοινή συνέντευξη Τύπου σε ένα σχετικά μικρό δωμάτιο, με έναν από αυτούς να… φτερνίζεται διαρκώς (!).

Βέβαια, υπήρξαν και ορισμένα ευτράπελα, όπως ότι ελληνική δημοσιογραφική ομάδα που βρισκόταν στη Μόσχα άργησε να πετάξει αεροπορικώς στο Σότσι και, έτσι δεν της επετράπη η είσοδος στην προεδρική εξοχική κατοικία, «Μποτσαρόφ Ρουτσέϊ», λόγω των «αυστηρών» μέτρων ασφαλείας.

Ακέφαλη η ελληνική πρεσβεία

Στην εξοχική προεδρική οικία, όμως, φαίνεται, όπως εντόνως φημολογείται, ότι δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε και τα εντεταλμένα πρόσωπα της ελληνικής πρεσβείας της Μόσχας που συνόδευαν ελληνικά ΜΜΕ στη ρωσική πρωτεύουσα. Κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό στην περίπτωση μάλιστα της επίσημης επίσκεψης Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες η θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη ρωσική πρωτεύουσα παραμένει «ορφανή».

Στο μεταξύ, υπάρχει ένα όργιο φημολογίας, σύμφωνα με την οποία η ρωσική πλευρά «μπλόκαρε» την τοποθέτηση του στελέχους που προοριζόταν για αυτή τη θέση, επειδή προηγουμένως η Αθήνα είχε «μπλοκάρει» την τοποθέτηση ενός Ρώσου στην πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ουδεμία επίσημη διευκρίνιση γι’ αυτό έχει δοθεί. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, η θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου στην ελληνική πρεσβεία, στη Μόσχα, έχει επαναπροκηρυχθεί (!).

Ενδιαφέρον είναι ότι και προ ετών η Αθήνα δεν είχε εγκρίνει την τοποθέτηση Ρώσου στην πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα, διότι θεωρείτο ότι το πρόσωπο αυτό τυπικώς είχε την διπλωματική ιδιότητα, αλλά στην πραγματικότητα εργαζόταν για… «ευαγή ιδρύματα».

Τότε, η Μόσχα είχε απαντήσει, κηρύσσοντας persona non grata τον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρωσία, ο οποίος μόλις είχε εγκατασταθεί στη ρωσική πρωτεύουσα για μερικές εβδομάδες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.