Εμβολιασμοί: Για ποιους εξετάζεται και τέταρτη δόση – Τι συζητά η Επιτροπή για όσους έχουν νοσήσει

Αλλαγές φαίνεται πως θα φέρει η παραλλαγή “Όμικρον” και στο πρόγραμμα των εμβολιασμών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό σε συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, αλλά και την χορήγηση δύο δόσεων σε όσους έχουν νοσήσει, προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγηθεί και τέταρτη δόση του εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους, ενδεχομένως έξι μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Σε ό,τι αφορά στους νοσήσαντες, στην παρούσα φάση όσοι εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου μετά την νόσησή τους θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Ωστόσο, λόγω της παραλλαγής “Όμικρον”, η Επιτροπή ενδέχεται να εισηγηθεί να γίνονται δύο δόσεις εμβολίου μετά τη νόσηση, ώστε να μπορεί να θεωρείται κάποιος εμβολιασμένος.

Η Επιτροπή επεξεργάζεται όλα αυτά τα δεδομένα και μένει να φανεί, εάν τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.