Εκκλησία: Μονιμοποιούνται 4.000 ιερείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει τη μονιμοποίηση περίπου 4.000 ιερέων κατά τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι πρώτη φορά θα παραστεί πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου «συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Στο δεύτερο μέρος της Συνεδρίας θα παραστεί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Ερίτιμο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να συσταθούν επιπλέον 4.000 οργανικές θέσεις ιερέων, τις οποίες θα καταλάβουν υπηρετούντες εφημέριοι των ναών, οι οποίοι μονιμοποιούνται. Σήμερα μισθοδοτούνται περίπου 10.000 κληρικών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.