Πιερία: Τρεις εκπαιδευτικούς απειλούσαν οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – Ποιος είναι ο “ενορχηστρωτής”

Σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις για το πρωτοφανές επεισόδιο που διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί, σε σχολείο της Πιερίας, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος“… άρπαξαν τον Γυμνασιάρχη Αιγινίου, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στις αστυνομικές Αρχές. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν 11 άτομα για την συγκεκριμένη επίθεση κατά του διευθυντή του σχολείου. Πρόκειται για εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Απειλούσαν από τα τέλη Νοεμβρίου

Όπως προκύπτει από τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας, είχε μπει στο στόχαστρο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη σήμερα, με την βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του… με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, είχε ουσιαστικά “προαναγγελθεί” από τους συγκεκριμένους αρνητές της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, όσο και με δημοσιεύσεις στα social media.

Social Media

Σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμά Μπαχαράκη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος ήταν ενήμερος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού, αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες Αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.

“Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την διευθύντρια της δευτεροβάθμιας τις τελευταίες μέρες και είχε ζητηθεί η λήψη μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου”, τόνισε ο κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος μετέβη στο σχολικό συγκρότημα μετά το αδιανόητο περιστατικό, που συνέβη το πρωί.

Είχαν βάλει στο στόχαστρο τρία πρόσωπα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου, Γιώργος Γκαϊτατζής, οι φραστικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, που ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου ήταν ονομαστικές. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της σημερινής επίθεσης.

“Στάθηκα τυχερός γιατί τη στιγμή που εμφανίστηκαν είχα πάει να πάρω έναν καφέ. Ο στόχος ήμουν εγώ, ο διευθυντής γυμνασίου και μία καθηγήτρια που είχε διατελέσει σε προηγούμενη περίοδο υπεύθυνη covid του σχολείου. Μας βρίζουν ονομαστικά σε σελίδες στο facebook”, αποκάλυψε και πρόσθεσε ότι “οι φραστικές επιθέσεις και απειλές ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβρη, καθώς αυτοί θεωρούν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι αντισυνταγματικά και ότι εμείς που τα εφαρμόζουμε είμαστε επίορκοι και προδότες”.

σχολείο - Θεσσαλονίκη

Στις 24 Νοεμβρίου ενημερώθηκαν οι Αρχές – Η μηνυτήρια αναφορά και οι περιπολίες

Ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου αποκάλυψε ότι η πρώτη φορά που ενημερώθηκαν οι Αρχές, ήταν στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τους εκπαιδευτικούς και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο να αποχωρήσουν οι μαθητές από τις τάξεις. Αντίστοιχο επεισόδιο επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα.

“Ήλθαν αρκετές φορές, τουλάχιστον τέσσερις, εκ των οποίων οι δύο σε μία ημέρα. Με ύφος επιθετικό εκτόξευσαν στον πρόσωπό μου απειλές […] Ενημερώσαμε τις αρχές και τηλεφωνικώς και εγγράφως, κι εγώ και ο διευθυντής γυμνασίου, ενώ υποβλήθηκε μήνυση στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς από την Κυριακή διακινούνταν η πληροφορία ότι αυτή τη Δευτέρα, η ομάδα θα υλοποιούσε “επιτάξεις” στο σχολείο”, είπε ο κ. Γκαϊτατζής.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, μεταξύ των μελών της ομάδας βρίσκονται και δύο γονείς μαθητών των σχολείου. Ωστόσο, ο “ενορχηστρωτής” των επιθέσεων, ο οποίος κατονομάζεται και στη μηνυτήρια αναφορά, δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο, “δεν έχει παιδί στο σχολείο, ούτε και έχει σχέση με την περιοχή, είναι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας”, αποκαλύπτει ο ίδιος.

Έπειτα από την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν τακτικές περιπολίες γύρω από το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσαγωγές στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας δεν μπορούσαν να γίνουν, καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία σε σχέση με τον χρόνο των καταγγελλόμενων περιστατικών (24 και 25 Νοεμβρίου).

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του Γυμνασίου, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, σήμερα το πρωί, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν.

Πιερία - Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 11 συλληφθέντες

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Παρασκευής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 άτομα (εννέα άνδρες και δύο γυναίκες), για αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.