Ο ολοκληρωτισμός που έρχεται: Θέλουν να βγάλουν παράνομα χιλιάδες βιβλία, κόμικς, ταινίες γιατί είναι «μη πολιτικά ορθά»

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Zoύμε σε μία κυριολεκτικά παρανοϊκή εποχή, όπου επιχειρείται από μία απρόσωπη Νέα Τάξη Πραγμάτων, όχι μόνο η αλλαγή στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων και η καταστροφή των παραδοσιακών αξιών, αλλά και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας όπως και η οριοθέτηση κάθε μορφής τέχνης στα νέα «πλαίσια».

Τέχνη είναι η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος, το θέατρο, τα κόμικς (ναι θεωρούνται η 9η τέχνη και είναι όντως).

Οι τέχνες αυτές έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό, διαμορφώνουν προσωπικότητες και χαρακτήρες και ως τέτοιες είναι επικίνδυνες για την άρχουσα τάξη.

‘Ετσι λοιπόν, αν η άρχουσα τάξη θεωρεί απειλή τις παραδοσιακές αξίες, τώρα ετοιμάζεται να «αποσύρει» παραδοσιακά κόμικς και δημοφιλείς ήρωες για να «γαλουχηθούν» τα παιδιά στο «νέο τρόπο» ζωής.

Ζούμε σε σκοτεινές εποχές και μάλιστα επειδή έχουν προβλέψει και τις αντιδράσεις, περιμένουν στην «γωνία» όποιον τολμήσει να πει ότι «δεν έχουμε δημοκρατία».

Στην αρχή με κλαυθμούς και οδυρμούς του στιλ, «μα πως τολμάτε και το λέτε αυτό» και μετά με απειλές για ποινικές ή και βιολογικές διώξεις για «επίθεση στο δημοκρατικό πολίτευμα».

«Η πλειονότητα παιδικών βιβλίων και παιδικών κόμικς που προέρχονται από δημοφιλείς παιδικούς ήρωες πρέπει να αποσυρθούν ή να αναθεωρήσουν την «εικόνα» τους και τα σενάρια τους επειδή είναι «ξεπερασμένα», «σεξιστικά», «ρατσιστικά» και γραμμένα από την οπτική γωνία του «λευκού αρσενικού»», σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα όπως αναφέρει το ethnos.gr

Τα στερεότυπα που αντιπροσωπεύουν (οι αξίες και οι αρχές βαφτίστηκαν στερεότυπα για να ακούγονται σαν κάτι άσχημο)

«Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου που αντιπροσωπεύονται στα παιδικά βιβλία αντικατοπτρίζει κυρίως τη μεσαία τάξη, ετεροφυλόφιλους, άνδρες ήρωες και χαρακτήρες», αναφέρει η έκθεση της η Δρ Helen Adam και η Laurie Harper από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan στη Δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο The Australian Educational Researcher, το 90% των βιβλίων που διαβάζονται σε παιδικούς σταθμούς της Αυστραλίας και των ΗΠΑ «προώθησαν παραδοσιακές, δυαδικές και στερεοτυπικές απόψεις για το φύλο και τους ρόλους του φύλου» – κάτι που η Adam και η Harper περιγράφουν ως «σχετικά».

Προκατάληψη στα στερεότυπα των ανδρών (αυτοί οι άτιμοι οι άνδρες)

Οι συγγραφείς της μελέτης ισχυρίζονται ότι, για παράδειγμα, οι εικονογραφήσεις στο «Harry the Dirty Dog» « δείχνουν προκατάληψη προς την ανδρική αναπαράσταση και τα στερεότυπα των ανδρών», ενώ η ίδια η ιδέα της «προώθησης ουδέτερων ως προς το φύλο επαγγελματικών ευκαιριών» σε ένα βιβλίο που ονομάζεται «Θέλω να γίνω αστυνομικός» προβάλλει το ρόλο των ανδρών ανδρών οι οποίοι υπερτερούν αριθμητικά των γυναικών 15-3.

Οι λευκοί χαρακτήρες (πάντα φταίει ένας «κακός» λευκός)

Η Δρ Άνταμ τονίζει πως η έρευνα αναδεικνύει «το αρνητικό αντίκτυπο της παραδοσιακής λογοτεχνίας και ταινιών στην ανάπτυξη των παιδιών”. Στις προηγούμενες μελέτες της επέκρινε τα βιβλία του Δρ Seuss για την απεικόνιση των μειονοτικών πολιτισμών «με στερεότυπους ή εξωτικούς τρόπους και συχνά σε ρόλους υποταγμένους σε λευκούς χαρακτήρες”.

Η Χιονάτη είναι εξαρτημένη γυναίκα

Στην έρευνα επικρίνονται και αγαπημένοι ήρωες της Disney χρεώνοντας τους υποκίνηση ρατσισμού και στερεότυπων φύλων. Για παράδειγμα, τη Χιονάτη τη χαρακτηρίζει κλασσικό παράδειγμα «εξαρτημένης γυναίκας».

Να αντικατασταθούν… (έλεος)

Οι ερευνήτριες συνιστούν την αντικατάσταση των «ξεπερασμένων» κλασικών βιβλίων με «πιο περιεκτικά» βιβλία, που γράφτηκαν τα τελευταία 20 έως 30 χρόνια.

Οι αντιδράσεις στην έρευνα (πολύ χλιαρές)

Η συμβουλή της Άνταμ, ωστόσο, προκάλεσε και πολλές αντιδράσεις τόσο από φανατικούς φίλους των συγκεκριμένων βιβλίων ενώ οι πιο ακραίοι δε δίστασαν να χρεώσουν υποκειμενικότητα στα κίνητρα σχετικά με τα συμπεράσματα της έρευνας λέγοντας μάλιστα πως έχει εμμονές με δυτικά πρότυπα και με παραδοσιακές αρχές με τις οποίες μεγάλωσαν πολλές γενιές χωρίς να προκληθούν προβλήματα.

To καταλάβατε; Επιχειρούν πλέον να χτυπήσουν στον πυρήνα της μόρφωσης των ανθρώπων.

Οι κυρίες αυτές, προφανώς ωθούμενες από άλλους «κυρίους» θέλουν να επιβάλουν στους ανθρώπους τι θα διαβάζουν και τι όχι.

Αν σε αυτές και στους… από πίσω τους, δεν τους αρέσει ο Μόμπι Ντικ, θα τον απαγορέψουν να τον διαβάζουμε.

Πλέον η ΝΤΠ δεν κρύβεται. Απροκάλυπτα κυνηγά κάθε αξία, κάθε λογική κάθε δραστηριότητα για να μπορέσει να επιβάλει τους στόχους της.

Έναν απόλυτα ελεγχόμενο άνθρωπο, χωρίς ταυτότητα, γιατί η ταυτότητα είναι δύναμη και δύναμη σημαίνει μη ελέγξιμος.

Θέλουν ανθρώπους «πολτό» που δεν μιλάνε, δεν αντιδρούν, δεν μορφώνονται, δεν αντιστέκονται και δεν θα έχουν επιδιώξεις για έναν «παραδοσιακό» ανθρώπινο κόσμο.

Περνούν πλέον στο στάδιο του κυνηγιού των βιβλίων και των ταινιών.

Καλού κακού συγκεντρώστε όλες τις ελληνικές ταινίες της «χρυσής εποχής» γιατί σε μερικά χρόνια είναι αμφίβολο ότι δεν θα έχουν αποσυρθεί ως «ρατσιστικές» ή «σεξιστικές».

Θα έχουν αποσύρει μέχρι και τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ με τα οποία μεγαλώσαμε όλοι μας, γιατί δεν κάνει τα παιδιά να γνωρίζουν ότι στην ζωή υπάρχουν «Κακοί Λύκοι» αλλά θα πρέπει να παραμείνουν αφελή σαν τα «Τρία γουρουνάκια», να ανοίγουν την πόρτα σε όποιον χτυπά και πρόθυμα να μπαίνουν στον «φούρνο με πατάτες» για να «φαγωθούν».

Φυσικά, εννοείται πως όποιος αντιδρά στο «new speak» που θέλουν να επιβάλουν θα χαρακτηρίζεται στην αρχή γραφικός, μετά επικίνδυνος και εν συνεχεία ποινικά διωκόμενος.

Την ελευθερία του λόγου ξεχάστε την, όποιος λέει την γνώμη του δέχεται ενορχηστρωμένη ανηλεή επίθεση από άπαντες ανήκοντες στο σύστημα, από ηθοποιούς και παρουσιαστές μέχρι και τον «τυχαίο» μανάβη στην λαϊκή που πάντα με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνουν να «ξετρυπώνουν» τα κανάλια.

Ειδικά όσοι θα αναφέρουν τον Όργουελ. Αλήθεια κάτι μας λέει ότι ο Όργουελ, ο Άλντους Χάξλει και ο Ζαμιάτιν θα είναι από τους πρώτους συγγραφείς που θα αποσυρθούν.

Μα τους άτιμους… να τα έχουν προβλέψει όλα αυτά. Ντροπή τους…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.