Αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ελλάδα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του Covid-19 – Δεν έχει παρενέργειες

Ανακοινώθηκε από τον Β.Πούτιν κατά την συνέντευξη Τύπου με Κ.Μητσοτάκη στο Σότσι – Β.Πούτιν: «Να είναι εγκρατής η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ γιατί η στάση του είναι συγκρουσιακή»

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχαν στο Σότσι της Ρωσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και περιορίστηκαν στην τυπική ελληνορωσική ατζέντα των τελευταίων 12 ετών: «Ιστορικοί δεσμοί», «ομόθρησκη Ρωσία» κλπ. κλπ.

Το μόνο ουσιαστικό ήταν ότι επιβεβαιώθηκε διά χειλέων Β.Πούτιν η αναγνώριση του Sputnik-V από την Ελλάδα και όποιος Έλληνας θέλει να γλιτώσει από την παρενέργειες των δυτικών εμβολίων της Big Pharma, μπορεί να πάει σε μία από τις γειτονικές χώρες και να εμβολιαστεί με Sputnik-V, το οποίο είναι το μόνο που δεν χρεώνεται με βαριές και πολλές φορές θανατηφόρες, παρενέργειες!

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα εισαχθεί και πότε, στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής γίνεται μόνο στο εξωτερικό επίσημα (Ρωσία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία κλπ.).

Όμως το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει το ρωσικό εμβόλιο ως ισοδύναμο των δυτικών εμβολίων και όποιος Έλληνας εμβολιαστεί λαμβάνει ένα πιστοποιητικό το οποίο γίνεται απόλυτα αποδεκτό στην Ελλάδα και σε όσες χώρες της Ευρώπης το έχουν κάνει αποδεκτό.

Επίσης ο Β.Πούτιν ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη «Να είναι εγκρατής η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ γιατί η στάση του είναι συγκρουσιακή» θέτοντας το ζήτημα των δηλώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλου που είχε μιλήσει για «Αγώνα κατά της Ρωσίας» 15η Ετήσια Άμυνας της Βαλτικής Διάσκεψης.

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε αμήχανος μιλώντας συνέχεια για «διαφορές που καλό είναι να συζητούνται και για ειλικρίνεια».

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση νωρίτερα, η οποία ήταν και η πρώτη τους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.