Αυτό είναι το νέο σχέδιο της Τροχαίας για να αντιμετωπιστεί το μποτιλιάρισμα

Ειδικά συνεργεία για να αντιμετωπιστεί το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα. Επανέρχονται οι τροχονόμοι. Έλεγχοι και πρόστιμα.

Η κυκλοφοριακή ασφυξία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στη Λεωφόρο Κηφισού τους τελευταίους μήνες, έχει πραγματικά αγανακτήσει τους οδηγούς που χρειάζονται ακόμη και δύο ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ειδικά αν πρέπει να διασχίσουν τον Κηφισό! Μαζί με το λαμπάκι της βενζίνης και της θερμοκρασίας στα αυτοκίνητά τους, από την ακινησία, ανάβουν και τα… “λαμπάκια” στο κεφάλι τους.

Η Τροχαία προσπαθούσε εδώ και καιρό να εκπονήσει ένα νέο σχέδιο για την αποσυμφόρηση στους δρόμους. Η έλλειψη αστυνομικών όμως ήταν το μεγάλο εμπόδιο. Μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, για την ενίσχυση της Τροχαίας Αττικής με 100 αστυνομικούς που θα μετακινηθούν από άλλες υπηρεσίες, υπάρχει αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί και η εικόνα στους δρόμους θα βελτιωθεί αισθητά.

Τάκης Θεοδωρικάκος

5 άξονες στο νέο σχέδιο της Τροχαίας – Προτεραιότητα τα αλκοτέστ

Το enikos.gr αποκαλύπτει τον νέο σχεδιασμό των επιτελών της Τροχαίας Αττικής που μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή. Περιλαμβάνει πολλούς και καθημερινούς ελέγχους, ειδικά συνεργεία αστυνομικών που θα ελέγχουν για παραβάσεις και κυρίως τροχονόμους σε κομβικά σημεία που θα ρυθμίζουν την κίνηση. Το σχέδιο αναπτύχθηκε σε πέντε άξονες.

1) Δεκάδες τροχονόμοι θα βρίσκονται από πολύ νωρίς το πρωί αλλά και τις υπόλοιπες ώρες που παρατηρείται αυξημένη κίνηση, σε κεντρικές διασταυρώσεις -όπως για παράδειγμα το Hilton και η Λεωφόρος Κηφισίας – και θα συντονίζουν τη συνεχή ροή των οχημάτων προκειμένου να μην σταματούν στα φανάρια και δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

τροχονόμοι μποτιλιάρισμα κίνηση

2) Ειδικά συνεργεία της Τροχαίας θα περιπολούν τόσο στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας όσο και στις κάθετες οδούς και θα ελέγχουν για διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και κυρίως για όσους ασυνείδητους οδηγούς έχουν μπλοκάρει με το όχημα τους ράμπες ΑμΕΑ. Το ίδιο θα συμβαίνει για τους λεωφορειόδρομους και τις λωρίδες έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ).

3) Τέσσερις είναι οι προτεραιότητες που έχει θέσει η Τροχαία Αττικής για τους ελέγχους και τις παραβάσεις. Αλκοτέστ, κράνος, ταχύτητα, κινητό τηλέφωνο. Προσοχή! Θα υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι και φυσικά πρόστιμα.

μποτιλιάρισμα κίνηση

4) Οι επικεφαλής της Τροχαίας εκτιμούν ότι με την ενίσχυση των 100 αστυνομικών, θα είναι πιο γρήγορη η ανταπόκριση των συνεργείων για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων. Λόγω λειψανδρίας, οι αστυνομικοί έφταναν με καθυστέρηση στο σημείο που είχε προκληθεί  ατύχημα με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείνει και να προκαλείται μποτιλιάρισμα.

5) Έντονη εκτιμάται ότι θα είναι πλέον η παρουσία της Τροχαίας στα εμπορικά κέντρα, όπου κυρίως τα Σαββατοκύριακα επικρατεί ασφυξία στους δρόμους γύρω από αυτά, αλλά και στις δύο Εθνικές οδούς και τους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, κυρίως εν όψει των εορτών.

Οι επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι με την εφαρμογή του νέου αυτού σχεδίου θα δουν γρήγορα αποτελέσματα και θα μπορέσουν να βγάλουν συμπεράσματα για την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.