Γκάγκα: Ενδείξεις ότι τα εμβόλια καλύπτουν την “Όμικρον” – Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί για τον κορονοϊό φαίνεται ότι καλύπτουν και την παραλλαγή “Όμικρον“, όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. “Μέχρι στιγμής έχουμε πρώτες ενδείξεις πως τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη, παρόλο που είναι νωρίς για να έχουμε καθαρή εικόνα”, είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα, ενώ αναφέρθηκε στο πρώτο κρούσμα της “Όμικρον” στη χώρα μας, λέγοντας ότι ο ασθενής “είναι πολύ καλά”, βρίσκεται στο σπίτι του και παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Κληθείσα να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ομάδες. “Κυρίως γιατί αυτούς που πρέπει να προστατεύσουμε, είναι αυτοί που κυρίως αρρωσταίνουν, αυτοί που κινδυνεύουν, αυτοί κυρίως που καταλήγουν. Και αυτοί είναι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών. Είναι και οι ανοσοκατεσταλμένοι, αλλά οι ίδιοι το ξέρουν και έχουν εμβολιαστεί. Ο λόγος που έγινε η υποχρεωτικότητα σε αυτές τις ηλικίες είναι κυρίως για την ασφάλεια των ίδιων”, απάντησε η Μίνα Γκάγκα.

Αναφερόμενη στη γενικότερη εικόνα με την πανδημία στη χώρα μας, τόνισε ότι τα κρούσματα φαίνεται να σταθεροποιούνται, όμως, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι πολλές και εκτίμησε ότι το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.