Πάνω απο 5 εκατομμυρια ευρώ έβγαλε το κύκλωμα αστυνομικών για πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς

Σε πέντε εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το όφελος της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται 34 αστυνομικοί που διακινούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν 20 άτομα μεταξύ των οποίων: 9 εν ενεργεία αστυνομικοί (εκ των οποίων 1 αξιωματικός, 1 Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 1 υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, 1 δικηγόρος και 8 πολίτες.

Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς με βαρύ ποινικό μητρώο, διευκολύνοντας παράλληλα την παραμονή τους στη χώρα, ενω οι αλλοδαποί απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες.

Χρησιμοποιούσαν  ψευδή στοιχεία μη υπαρκτών ατόμων, πραγματικά στοιχεία είτε ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια των ενεργειών της οργάνωσης, είτε ημεδαπών, ύστερα από ψευδή δήλωση απώλεια προηγούμενου νομίμως εκδοθέντος δελτίου ταυτότητας, ακόμα και στοιχείων ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

«Με τη χρήση των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι επετύγχαναν κατά περίπτωση, την ελεύθερη παραμονή και κίνηση τους στη Χώρα, την απόκρυψη τυχόν ποινικού τους παρελθόντος, την απρόσκοπτη έξοδό τους από τη Χώρα και την ελεύθερη κίνηση και διαμονή σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, την έκδοση αδειών οδήγησης, την κατάρτιση νέων ή τη χρήση υπαρκτών φορολογικών μητρώων και την κατ’ επέκταση σύσταση εταιρειών και επιχειρήσεων και τη σύναψη συμβάσεων και συμβολαίων οιασδήποτε μορφής. Για την έκδοση κάθε εγγράφου, ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους τουλάχιστον 30.000,00 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από 600.000 ευρώ» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.