Ρεβεγιόν Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς: Αυτό είναι το φετινό πλάνο της κυβέρνησης ενόψει πανδημίας

Ποια θα είναι τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Σε κατάσταση σοκ φαίνεται πως είναι το Μέγαρο Μαξίμου από τον καθημερινό δραματικό αριθμό σε κρούσματα και θανάτους.Η νόσος εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα, με τους διασωληνωμένους να αγγίζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.Η πίεση στο ΕΣΥ είναι αφόρητη, και η κυβέρνηση δεν δείχνει -σύμφωνα με όσα πάντα δηλώνει- ναοδηγεί τη χώρα σε καθεστώς γενικού lockdown.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, η «τάση» παραμένει μία. «Μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές θα ανακοπεί η πορεία της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού» είναι η άποψη του πρωθυπουργού. Μάλιστα, αυτό είναι και κάτι που ανέφερε νωρίτερα ογιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι, η Ελλάδα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων θα έχει και ρεκόρ νεκρών.

«Μπλόκο» ανεμβολίαστων σε διασκέδαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει lockdown. Το έχει πει πολλές φορές. Αυτό όμως που αναμένεται να κάνει είναι να ανακοινώσει κατά το δεύτεροδεκαήμερο του Δεκέμβρη νέα, σκληρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με σκοπό να τούς οδηγήσει μία και καλή στο… σπίτι τους!Για τους εμβολιασμένους όλα δείχνουν ότι έρχεται υποχρεωτική επιβολή rapid test κατά την επίσκεψή τους σε χώρο κλειστό, εστίασης και διασκέδασης.

Ρεβεγιόν μόνο για εμβολιασμένους με rapid test και κλειστά μπαρ

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε στις διακοπές των Χριστουγέννων λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος προτείνει να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. Για τα ρεβεγιόν σημείωσε πως θα μπορούν να γίνουν μόνο με εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού και αν προηγουμένως έχουν κάνει rapid test.

Τόνισε πως οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα, καθώς όπως είπε αν ο ιός αφεθεί «να αλωνίζει»,θα έρθει «τσουνάμι» και η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα.

Τελικά δεν είναι πανδημία… ανεμβολίαστων

Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε πως η πραγματικότητα είναι ότι το κύμα συντηρείται τόσο από εμβολιασμένους όσο και από ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό».

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο Γιώργος Παυλάκης.

Έφερε ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη, μια χώρα με εμβολιασμένο το 93% του πληθυσμού της. Η Σιγκαπούρη προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για πρώτη φορά και πλέον αντιμετωπίζει «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με της Ελλάδας. Το πλεονέκτημα της Σιγκαπούρης είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα.

Γιαμαρέλλου: «Κίνηση απελπισίας το lockdown»

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παθολογίας,ανέφερε πως «δεν το θέλουμε το lockdown, είναι μια κίνηση απελπισίας».

Όπως εξήγησε για να γλιτώσουμε τοlockdown, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα, δηλαδή χρήση μάσκας και αποστάσεις, τα οποία όπως είπε με τους εμβολιασμούς και την κόπωση ύστερα από δυο χρόνια τα έχουμε ξεχάσει. Τόνισε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.