Αποκαλυπτήρια για το made in Greece τεθωρακισμένο όχημα «Οπλίτης»

Δυνατότητα επιβίβασης ομάδας Πεζικού οκτώ ατόμων με πλήρη εξοπλισμό

Το τακτικό τροχοφόρο (4×4) τεθωρακισμένο Hoplite (Οπλίτης) παρουσιάστηκε ενώπιον του διευθυντή και στελεχών της Διεύθυνσης Πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εκπροσώπων της 1ης Στρατιάς, του Γ’ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ/NDC-GR), της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας και της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών.

Η παρουσίαση του σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής της ελληνικής εταιρίας EODH οχήματος έγινε στο στρατόπεδο «Επιλάρχου Προκοπίδη Θωμά», την έδρα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, στην Ασσηρο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκειά της, οι επιτελείς ενημερώθηκαν για τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του οχήματος και για τις ειδικοποιημένες εκδόσεις που έχει αναπτύξει η εταιρία, όπως: έκδοση μεταφοράς όλμου, διαμετρήματος 81 ή 120 χλστ., έκδοση αντιαρματικής με πυροβόλο διαμετρήματος 20 χλστ. και μονό ή διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών πυραύλων Spike LR, έκδοση διοίκησης που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλούς σταθμούς επικοινωνιών και τερματικό του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου (ΣΔΕ) «Ηνίοχος», έκδοση προωθημένου παρατηρητή Πυροβολικού, έκδοση μεταφοράς του αντιαρματικού συστήματος Spike N-LOS, έκδοση ασθενοφόρου κ.λπ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη νέα αερομεταφερόμενη έκδοση Ειδικών Επιχειρήσεων με βάρος 7,5 τόνους, ανοικτή οροφή και δυνατότητα μεταφοράς πολυβόλων, αυτόματων βομβιδοβόλων, όλμων διαμετρήματος 60 χλστ. και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου, σε ειδική βάση στο πίσω μέρος. Στην επίδειξη που ακολούθησε επιδείχθηκε η δυνατότητα επιβίβασης ομάδας Πεζικού οκτώ ατόμων με πλήρη εξοπλισμό, και η ασφαλής και άνετη μεταφορά της, με υψηλές ταχύτητες εκτός οδών.

Αποκαλυπτήρια για το made in Greece τεθωρακισμένο όχημα «Οπλίτης»

 

https://i0.wp.com/www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle/public/2021-09/oplitis.jpeg?resize=1211.25%2C681&ssl=1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.