Γιατροί καταγγέλλουν: «Κάθε φορά που κλείνετε τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, γίνεται όργιο κερδοσκοπίας»

Έντονες αντιδράσεις από γιατρούς και την ΕΙΝΑΠ – «Απαράδεκτο το μέτρο για μείωση κατά 80% των χειρουργείων»

Έντονες αντιδράσεις και οργή έχει προκαλέσει η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας την οποία υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και με την οποία καλεί τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία να μειώσουν κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία, εξαιτίας του φόρτου που επικρατεί με τους ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών μπορούν να εξαιρέσουν από τον περιορισμό επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις, ενώ «θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας».

«Καταπέλτης η ΕΙΝΑΠ»

Με αυστηρή απάντηση η Ένωση Ιατρών των Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πρόκειται για ένα απαράδεκτο μέτρο το οποίο οι γιατροί θα αρνηθούν:

«Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ιατρικές ανάγκες των ασθενών που έχουν επανειλημμένα αναβληθεί, προκαλώντας μεγάλες αναμονές.

Η παραμέληση των λοιπών παθήσεων αυξάνει τους γενικούς δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνησιμότητας ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν στιςιδιωτικές κλινικές κάθε φορά που κλείνουν τα χειρουργεία του ΕΣΥ.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτή πιθανόν είναι εισήγηση πανεπιστημιακών καθηγητών των κρατικών επιτροπών, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά κατάφορη παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας.

Τέλος, είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται επί δύο ολόκληρα χρόνια η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών» επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ.

Έξαλλη η Παγώνη

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Οpen, στράφηκε κατά του υπουργείου Υγείας και σημείωσε ότι πρόκειται για απαράδεκτο μέτρο, το οποίο η ένωση δεν θα δεχτεί.

Ταυτόχρονα, οι γιατροί ζητούν «να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα», «να αποσυρθεί το απαράδεκτο έγγραφο και να συνεχιστούν κανονικά τα χειρουργεία», ενώ όπως σημειώσουν, «τα νοσοκομεία δεν πρέπει και δεν μπορούν να μετατραπούν σε νοσοκομεία μίας νόσου».

Πάνος Παπανικολάου: «Είστε ύποπτοι δωροληψίας από τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες»

Την ίδια ώρα, ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου, σε ανάρτησή του, επισημαίνει, επισυνάπτοντας το έγγραφο του υπ. Υγείας: «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ! Τα “θα ισχύσει και στις ιδιωτικές κλινικές” πείτε τα αλλού, όχι σε εμάς : το προηγούμενο του Κοντοζαμάνη 2/3 ΔΕΝ τηρήθηκε στις ιδιωτικές κλινικές και το υπ. Υγείας έκανε το κορόϊδο. Είστε ύποπτοι δωροληψίας από τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, κάντε μου μήνυση. Ο εκδότης, ο δεσπότης κι ο υπουργός βρίσκουν την πίσω πόρτα προς το κλειστό χειρουργείο όπως τη βρίσκουν και προς τη ΜΕΘ με θυρωρούς καθεστωτικούς Καθηγητάς. Ο αποκλεισμός από τη ζωή με διατάγματα τύπου Γκάγκα και Κοντοζαμάνη αφορά τους κοινούς θνητούς, το 99% του πληθυσμού».

«Όργιο κερδοσκοπίας και εκβιασμών σε βάρος των ασθενών»

Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή των νοσοκομειακών γιατρών ζητά να ανακληθεί η απόφαση και κάνει λόγο για «όργιο κερδοσκοπίας και εκβιασμών σε βάρος των ασθενών»: «Το προηγούμενο του Κοντοζαμάνη στις 2 Μαρτίου 2021δεν τηρήθηκε στις ιδιωτικές κλινικές και το υπουργείο Υγείας έκανε το κορόιδο. Κάθε φορά που με εντολή σας κλείνουν τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, γίνεται όργιο κερδοσκοπίας και εκβιασμών σε βάρος των ασθενών από τις αγαπημένες σας ιδιοκτησίες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων» καταγγέλλει.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.