Δημοσκόπηση; Το 54% των πολιτών είναι απογοητευμένο από την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Προβληματισμός επικρατεί στην κοινωνία για την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco και στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», θετικά απαντά το 35% και αρνητικά το 54%.

Για το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών έχουν βοηθήσει το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και η άνοδος του ΚΙΝΑΛ

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση στα ποσοστά τους, ενώ κάτω από τις δέκα μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα και η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019.

Από τη φθορά των δυο κομμάτων φαίνεται πως επωφελείται το ΚΙΝΑΛ που βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου  η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ -ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε- το 33% απάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 32% τον Ανδρέα Λοβέρδο και το 24% τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο 3% οι Καστανίδης και Γερουλάνος, ενώ στο 2% βρίσκεται ο Παύλος Χρηστίδης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.