Σκέρτσος: Οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται μέσα στα 50 πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό επαγγέλματα

Με ανάρτησή του στο facebook ο Άκης Σκέρτσος επισημαίνει ότι “μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό”.

Ο υπουργός Επικρατείας επικαλείται μελέτες και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, όπως των New York Times, του BBC και του WEF, ενώ επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσκομίσει αντιπολιτευτικά οφέλη”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

Όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια επαγγέλματα είναι πιο εκτεθειμένα στον κορωνοϊό και κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι μεταξύ αυτών, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν σε “letters to the editor” που δεν αποτελούν μελέτες και απλά προειδοποιούν για τα ατομικά μέτρα προστασίας που αυτονόητα πρέπει να εφαρμόζουν και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας.

Μπορούν όμως να επισκεφθούν π.χ.:

👉🏻 αυτή τη δημοσίευση των New York Times https://www.nytimes.com/…/coronavirus-worker-risk.html
👉🏻 αυτή του BBC https://www.bbc.com/news/uk-52637008.amp
👉🏻 ή αυτή του WEF https://www.weforum.org/…/occupations-highest-covid19…/,

όπου θα διαπιστώσουν ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό -εκτός από τους υγειονομικούς- και από εκπαιδευτικούς, οδηγούς λεωφορείων, νηπιαγωγούς-βρεφονηπιοκόμους, αεροσυνοδούς, ηθοποιούς, αισθητικούς, κουρείς-κομμωτές, επόπτες σίτισης, εργαζόμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα κοκ.

Για την ακρίβεια μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορωνοϊό.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημαίνει, όμως, πως σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά.

Μην επιχειρούν, λοιπόν, κάποιοι να δώσουν και δήθεν επιστημονικό υπόβαθρο στον δημόσιο κανιβαλισμό που έχουν στήσει διότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Αποκαλύπτει όμως πολύ καθαρά τα κίνητρά τους.

Η κυβέρνηση -ευτυχώς για όλους μας- ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσκομίσει αντιπολιτευτικά οφέλη.

Ο Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο Mega, εξήγησε και τον λόγο που η κυβέρνηση δεν επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους ενστόλους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα διχαστικά ή τιμωρητικά, αλλά μέτρα που προστατεύουν τη δημόσια υγεία και την ατομική υγεία του καθενός, μέτρα εν τέλει για όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους”.

Άκης Σκέρτσος: Δεν σκεφτόμαστε υποχρεωτικότητα σε ενστόλους

Στη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας στα Σώματα Ασφαλείας, όπως τέθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Άκης Σκέρτσος ήταν κατηγορηματικός. “Όχι δεν είναι κάτι που το εξετάζουμε, η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας μπορεί να λέγεται εύκολα αλλά εφαρμόζεται πολύ δύσκολα ειδικά στις συγκεκριμένες ομάδες που έχουν να κάνουν με τον σκληρό πυρήνα του κράτους”, εξήγησε αντιτείνοντας ειδικότερα πως “τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και αν τεθούν σε αναστολή δεν αναπληρώνονται εύκολα. Αυτό με τη σειρά οδηγεί σε μια σειρά από κενά που θα δημιουργηθούν. Τα νοσοκομεία αποτελούν εστίες διασποράς του ιού εάν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα, ενώ οι άλλοι χώροι του δημόσιου τομέα δεν συμβάλουν σε αυτό το μέγεθος της διασποράς του ιού”.

“Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό, άρα επιβάλλεται να εμβολιαστούν υποχρεωτικά” τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.