Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιος είναι ο 26χρονος Κωνσταντίνος που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στις συναντήσεις του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από το πρωί σήμερα ένα νέο πρόσωπο στο πλευρό του, που μοιραία συγκέντρωσε τα βλέμματα όσων βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για τον 26χρονο Κωνσταντίνο, άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος επελέγη να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό σε όλες του τις δραστηριότητες την Παρασκευή.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός συστήνοντας τον Κωνσταντίνο στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών, “είναι μια ημέρα στην οποία άτομα με ειδικές δεξιότητες έρχονται σε δημόσιους φορείς για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, καθώς ο σκοπός μας είναι νέοι συμπολίτες μας σαν τον Κωνσταντίνο, να έχουν τη δυνατότητα, τελικά, να εργαστούν”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Οπότε σήμερα ανοίξαμε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στον Κωνσταντίνο και στη μητέρα του που έχουμε τη χαρά να την έχουμε μαζί μας. Μας συνοδεύει όλο το πρωινό. Πριν ήταν μαζί μας στη συνάντηση που είχαμε με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, σήμερα θα παρακολουθήσει όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα για τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη συνέχεια και μετά θα έχω τη χαρά να τον πάρω μαζί μου για να επισκεφτούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα πλαίσια της τακτικής μηνιαίας μας συνάντησης”.

Μητσοτάκης-Κωνσταντίνος

 

Ο Κωνσταντίνος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μητσοτάκης-Κωνσταντίνος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύστησε τον Κωνσταντίνο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας: «Σκέφτηκα ότι είναι καλή ιδέα να έρθει, να τον γνωρίσετε κι εσείς. Μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη του Κωνσταντίνου σήμερα, κυρία Πρόεδρε. Νομίζω βλέπει τι σημαίνει ένας χώρος εργασίας».

Κ. Σακελλαροπούλου: Έμαθα ότι παρακολούθησε και τη σύσκεψη που κάνατε

Κ. Μητσοτάκης: Βεβαίως, παρακολούθησε τη σύσκεψη που κάναμε με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, στη συνέχεια παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση την οποία κάναμε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς από σήμερα πια, οι πολίτες δεν θα χρειάζονται να πηγαίνουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και στην Ελληνική Αστυνομία για να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής. Αυτό θα γίνεται ψηφιακά. Εξήγησα στον Κωνσταντίνο γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό και πόσο χρόνο γλιτώνουμε, και οι πολίτες και η Δημόσια Διοίκηση, και τώρα έχουμε τη χαρά να σας επισκεπτόμαστε.

Κ. Σακελλαροπούλου: Να τον έχουμε συντροφιά.

Κ. Μητσοτάκης: Του εξηγούσα ότι κάθε μήνα ο Πρωθυπουργός έρχεται και επισκέπτεται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις, οι οποίες κυρία Πρόεδρε και αυτό το μήνα αφορούν το μέτωπο της πανδημίας.

 

Μητσοτάκης-Κωνσταντίνος

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

Αυτός που ανέδειξε πρώτος την παρουσία του 26χρονου Κωνσταντίνου ήταν ο Άκης Σκέρτσος που έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

“Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους μας στο γραφείο. Ο Κωνσταντίνος, ένας 26χρονος απόλυτα λειτουργικός νέος ΑμεΑ, συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στις δραστηριότητές του.

Μαζί συνάντησαν τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών νωρίς το πρωί, μαζί παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας γνήσιου της υπογραφής από τον Kυριάκο Πιερρακάκη -λειτουργική από σήμερα στη διεύθυνση docs.gov.gr- και μαζί θα επισκεφθούν σε λίγο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την τακτική μηνιαία ενημέρωσή της από τον Πρωθυπουργό.
Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του duoday, μιας γαλλικής πρωτοβουλίας που έχει σαν στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας. Η duoday έρχεται, λοιπόν, και στην Ελλάδα για να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κινητοποιήσει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.
Ήδη η κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για τα άτομα με αναπηρία. Ο ΟΑΕΔ έχει στηρίξει με επιδοτήσεις την πρόσληψη από επιχειρήσεις 1616 συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα άτομα με αναπηρία. Ενώ και το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε μετά από 6 χρόνια καθυστερήσεων στην προκήρυξη 2.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο ειδικά για αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας.
Ευχαριστούμε την Άντα Σταματάτου που δεν σταματάει να μας εμπνέει και να μας πιέζει για να προχωρήσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά σε τέτοιες ενεργητικές πολιτικές ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή”.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

Πιερρακάκης

 

Με ανάρτησή του στο Facebook. ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο.

“Η σημερινή παρουσίαση για την ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού ήταν ξεχωριστή. Γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο, ο οποίος στο πλαίσιο του #DuoDay2021 συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis στο ημερήσιο πρόγραμμά του”, έγραψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή φωτο: INTIME

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.