Γιατροί ΑΧΕΠΑ για δυσκολίες στο ΕΣΥ: «Τρέμουν τα πόδια σου αλλά οφείλεις να συνεχίσεις»

Μαζί με τη γυναίκα του που είναι διευθύντρια στη ΜΕΘ COVID του ΑΧΕΠΑ, ο Αθανάσιος Σπηλιωτόπουλος, διευθυντής Νευροχειρουργικής ΑΧΕΠΑ, δίνει καθημερινά μάχες για να σώσει ζωές, με τις δικές τους -όπως λέει στο LIVE NEWS- να εξαρτώνται από τους εφιαλτικούς ρυθμούς της πανδημίας.

«Το τσουνάμι δεν διαλέγει τι θα παρασύρει. Έτσι γίνεται και εδώ».

Τα πάντα έχουν αλλάξει. Οι συζητήσεις στο σπίτι ή τις σπάνιες φορές που καταφέρνουν να μαζευτούν ως οικογένεια με τα παιδιά τους, επικεντρώνονται στη δουλειά και στις εικόνες που του μεταφέρει η σύζυγος από τη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου.

«Έχει λείψει η ξεγνοιασιά, το να φύγει το μυαλό από την σκληρή πραγματικότητα».

Καθημερινά, με τη γυναίκα του, αν και εργάζονται στο ίδιο νοσοκομείο, ξεκινούν με δύο αυτοκίνητα ακόμα και όταν έχουν τις ίδιες βάρδιες. Και οι δύο γυρίζουν εξαντλημένοι, ενώ κάποιες μέρες περνούν χωρίς να προλάβουν να ανταλλάξουν κουβέντα.

«Πριν από μερικές μέρες είχα γενέθλια. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο στις 00.00. Πεταχτήκαμε και οι δυο έντρομοι από το κρεβάτι νομίζοντας ότι κάτι έγινε».

«Τρέμουν τα πόδια σου αλλά…»

Καθημερινά οι ίδιες αγωνίες. Για τους ασθενείς που δίνουν μάχη ζωής, για τις αντοχές του νοσοκομείου και για τον δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά.

«Τρέμουν τα πόδια σου αλλά οφείλεις να συνεχίσεις».

Ο ίδιος και η γυναίκα του αισθάνονται πως οφείλουν να παραμείνουν δυνατοί. Η αδιαφορία όμως που δείχνουν μερικοί στη δύσκολη μάχη, επιβαρύνει την ψυχολογία τους κι κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. «Η Ελένη (σ.σ. γυναίκα του) μπαίνει στην εντατική και προσπαθεί να σώσει ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται να σωθούν και αυτό είναι τραγικό».

Οι εκκλήσεις για το εμβόλιο και την πιστή εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς είναι αλλεπάλληλες το τελευταίο διάστημα. «Αν πας σε έναν πόλεμο με μικρή ασπίδα, είναι προτιμότερο από το να πας σε έναν πόλεμο γυμνός».

Και μέσα σ’ όλα υπάρχει και ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κλείνει με την ευχή τα πράγματα σύντομα να γίνουν καλύτερα, καθώς όπως λέει οι αντοχές των νοσοκομείων και του ανθρώπινου δυναμικού, βρίσκονται προ πολλού στο κόκκινο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.