Ασφυκτική πίεση σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία από τον κόσμο της ΝΔ: Οι μισοί Νεοδημοκράτες είναι ανεμβολίαστοι

Έχει αντιστραφεί πλήρως το κλίμα για την κυβέρνηση, καθώς πλέον εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι καταλαβαίνουν ότι όσα τους έλεγαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν παραμύθια. 

Στα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία υπάρχει ασφυκτική πίεση από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αντιτίθεται στον μαζικό/υποχρεωτικό εμβολιασμό και αρκετοί βουλευτές/υπουργοί βλέπουν τις καρέκλες τους να «τρίζουν». 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να έχει χάσει τη μπάλα καθώς περίπου το 50% αυτών που είχαν ψηφίσει ΝΔ το 2019 δεν θέλει να κάνουν εμβόλια, αυτή είναι η μεγάλη μάζα των ανεμβολίαστων.

Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό αρκεί να δούμε τα θεωρητικά «προπύργια» της ΝΔ τα οποία είναι στην Βόρεια Ελλάδα και στις εκλογές του 2019 ψήφισαν μαζικά την Νέα Δημοκρατία λόγω και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι περιοχές που έχουν τους περισσότερους ανεμβολίαστους είναι στην Βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Καστοριά (το 50,23% ψήφισε ΝΔ το 2019), η Πέλλα, η Ημαθία, η Καβάλα κτλ. Σε όλες αυτές τις περιοχές η ΝΔ είχε άνω του 40% στις προηγούμενες εκλογές.

Η έντονη πίεση που δέχονται υπουργοί και βουλευτές έχουν οδηγήσει σε ένα απίστευτο αλαλούμ με τους μισούς υπουργούς να λένε ότι εξετάζονται μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τους άλλους μισούς να το διαψεύδουν.

Χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν τα τελευταία 24ωρα με τα μέτρα lockdown για τους ανεμβολίαστους, με την κυβέρνηση τελικά να διαψεύδει το σενάριο, παρόλο που ήδη είχε ακουστεί από την πλειονότητα των κυβερνητικών στελεχών.

Ταυτόχρονα ήδη βλέπουμε «ειδικούς» να κάνουν κυβιστήσεις και να κατηγορούν την κυβέρνηση για τα μέτρα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του μέλους της επιτροπής των «ειδικών» Τ.Παναγιωτόπουλου, ο οποίος μίλησε για «εμμονές», «φωτογραφίζοντας» με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρα την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε συνέντευξη σε βρετανικό ΜΜΕ και υποστήριζε (ξανά) ότι πέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκη πρότεινε στους Βρετανούς να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα και τους υποσχόταν ένα Covid-free καλοκαίρι.

Αλήθεια, όσο Covid-free είναι και τα καταστήματα εστίασης; Ή όσο Covid-free ήταν και το περσινό καλοκαίρι όπου επιβλήθηκε lockdown μέχρι και τη Μύκονο!

Εκτός όμως από τους «ειδικούς» και δημοσιογράφοι φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ -για να γλιτώσουν από την οργή των πολιτών- αναφέρθηκαν σε «αλαλούμ» και έκαναν ερωτήσεις που έφεραν σε αμηχανία τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Δημοσιογράφοι είπαν στον Μάκη Βορίδη ότι είχατε υποσχεθεί ότι θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας με τα δύο εμβόλια, ενώ του υπενθύμισαν ότι τον Μάιο ο πρωθυπουργός έλεγε ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι και από τότε η Ελλάδα έχει καταγράψει χιλιάδες νεκρούς.

Και προσοχή: Αυτά ακούστηκαν σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ και όχι σε κάποιο ΜΜΕ το οποίο ασκεί από την πρώτη μέρα κριτική στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ο υπουργός έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι ερωτήσει από εδώ και στο εξής θα γίνονται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ομολογία της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ.Θεοδωρίδου, ότι τα εμβόλια δεν σταματούν την πανδημία δεν θα είναι η πρώτη και πως σύντομα θα ακολουθήσουν πολλές κυβιστήσεις, ακόμα και από στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.