Ανέλαβε ο τέταρτος κατά σειρά Ανακριτής Διαφθοράς για να ερευνήσει την υπόθεση του Noor 1

Ο τέταρτος κατά σειρά Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά, Ελευθέριος Καλτάκης, ανέλαβε από σήμερα να ερευνήσει την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Είχαν προηγηθεί η ανακρίτρια Ευαγγελία Αφουξενίδου που μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα, η Καλλιόπη Μάντακα που παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Ιωάννης Πετρόπουλος που ζήτησε μετάθεση και μετακινήθηκε στην Χαλκίδα, ενώ πρότεινε να οδηγηθεί η δικογραφία στο αρχείο.

Όμως ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχαν άλλη άποψη. Ότι πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν στον καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθύμιο Γιαννουσάκη από την αμερικανική εταιρεία Maritime Capital Management Partners LLC και εταιρείες συμφερόντων του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του.

Ο τέταρτης κατά σειρά Ανακριτής Διαφθοράς Ελευθέριος Καλτάκης καλείται να ξεκινήσει αμέσως τις ανακριτικές πράξεις με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Μεταξύ άλλων καλείται να διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Οικονομική Αστυνομία, να ζητήσει συνδρομή από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων Homeland και να καλέσει να καταθέσουν ως μάρτυρες ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Κατσούλης που ήταν επικεφαλής στην έρευνα για το «Noor 1» και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Αλεξάντερ Κλαπ ο οποίος αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020, πως αντάλλαξε email με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι ο οποίος του ανέφερε πως συνάντησε τον Ευθ. Γιαννουσάκη μαζί με έναν Έλληνα τον οποίο αποκαλούσαν «Shishko» (σ.σ. που σημαίνει στα τουρκικά «χοντρός»), τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014, στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton Jumeirah στο Ντουμπάι. Επρόκειτο για μια συνάντηση για το «Noor 1», το οποίο θα αναχωρούσε λίγες εβδομάδες αργότερα από τα Εμιράτα μεταφέροντας την ηρωίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ζιντάστι αναγνώρισε τον Β. Μαρινάκη ως τον άνθρωπο που γνώρισε ως «Shishko» σε φωτογραφίες που του υπέδειξε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.