Τζανάκης: Πάνω από 2.000 νεκροί έως τέλος του έτους – Το 40% των κρουσμάτων νεαροί ανεμβολίαστοι

«Μέχρι τέλος του χρόνου σίγουρα θα περάσουμε τους 2.000 θανάτους», προέβλεψε σε δραματικό τόνο ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι περίπου το 40% των κρουσμάτων αποτελούνται από ανεμβολίαστους έως 35 ετών.

Καμπανάκι κρούει για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και τους ανεμβολίαστους.

«Ζούμε με μια πανδημική έξαρση που δεν έχει φανεί ακόμη η κορύφωσή της, τα κρούσματα είναι πάρα πολλά», τόνισε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στο Mega.

«Περίπου το 40% των κρουσμάτων αποτελούνται από ανεμβολίαστους ενήλικες από 0 – 35 ετών.

»Αυτοί δεν δίνουν καθόλου νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους.

»Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ένα περίπου 25% πλήρως εμβολιασμένων που επίσης δίνουν μηδενικές νοσηλείες.

»Το υπόλοιπο ποσοστό, είναι ανεμβολίαστοι πάνω από 50 ετών και εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα διότι αυτοί δίνουν τους θανάτους και τις νοσηλείες», συμπλήρωσε.

Η αξία του εμβολίου φαίνεται στις νοσηλείες, σύμφωνα με τον καθηγητή, οι οποίες είναι μειωμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα.

«Ενώ τα κρούσματα σε αυτό το κύμα έφτασαν σε εφάμιλλα ύψη με το προηγούμενο, οι νοσηλείες είναι σχεδόν κάτω από το μισό», προσέθεσε.

Το ίδιο ισχύει και για τους νεκρούς.

«Σε αυτό το κύμα θα δούμε σίγουρα περισσότερους θανάτους.

»Μέχρι τέλος του χρόνου σίγουρα θα περάσουμε τους 2.000 και είναι στο χέρι μας αν προσέξουμε, θα επηρεάσουμε προς το καλύτερο αυτούς τους αριθμούς», τόνισε, ακόμη, ο καθηγητής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.