Θεσσαλονίκη – «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» – Τι είπε ο δράστης για το φονικό στο ψιλικατζίδικο

Ένα 24ωρο μετά τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του αδικοχαμένου υπαλλήλου στη Θεσσαλονίκη, οι δράστες ζητούν συγγνώμη, περιγράφουν τα δραματικά γεγονότα μέχρι την στιγμή που o 44χρονος έπεσε νεκρός και προσπαθούν με τον δικηγόρο τους να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Οι σκέψεις όλων βρίσκονται στη μητέρα του θύματος που έχασε αναπάντεχα, από τη μια στιγμή στην άλλη, το στήριγμά της.

Ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης που στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να στρίβει αριστερά και να κατευθύνεται στο ψιλικατζίδικο, υποστηρίζει πως δεν μπήκε στο κατάστημα για να σκοτώσει.

«Ζητώ συγγνώμη. Δεν ήθελα να κάνω κακό στον άνθρωπο. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν τα χρήματα. Είχα σκοπό να αφαιρέσω ένα ποσό από το ταμείο και να φύγω χωρίς να πάθει κανένας κακό».

Όπως είπε, ο αδικοχαμένος υπάλληλος αντιστάθηκε για να σώσει τις εισπράξεις και πάνω στην πάλη τους, το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε.

«Μπήκα μέσα και είδα τον υπάλληλο. Τον απείλησα με το όπλο. Με το ένα μου χέρι τον σημάδευα με το όπλο και το άλλο το άπλωσα για να πάρω τα 350€ που μου έδινε από το ταμείο. Όμως εκείνος δεν είχε πραγματικά σκοπό να μου τα δώσει. Όπως άπλωσε το χέρι του προς το μέρος μου, με άρπαξε και αρχίσαμε να παλεύουμε».

Την σκηνή του εγκλήματος έχει καταγράψει η κάμερα ασφαλείας του ψιλικατζίδικου, που ήδη βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

«Αιφνιδιάστηκα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το μόνο που προσπαθούσα ήταν να ελευθερώσω το χέρι μου και να τον απωθήσω. Χωρίς να το θέλω τον χτύπησα στο κεφάλι. Μετά κατάλαβα ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω άνθρωπο», λέει ο δράστης.

Το πρωί της Τρίτης, ο 27χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 4η ανακρίτρια, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Την Παρασκευή αποφασίσαμε με τον 35χρονο να κάνουμε μια ληστεία. Αρχικά πήγαμε σε ένα άλλο ψιλικατζίδικο αλλά τελευταία στιγμή φοβηθήκαμε και φύγαμε. Λίγο αργότερα όμως ξαναβρήκαμε το θάρρος και πήγαμε στο ψιλικατζίδικο που έγινε το κακό».

Όλα αυτά, την ώρα που ο Γολγοθάς της μητέρας του αδικοχαμένου Μάριου και των στενών συγγενών της συνεχίζεται, με τους ίδιους να περιμένουν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών που σκότωσαν τον άνθρωπό τους.

«Ήταν μια κακή στιγμή»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος 27χρονου, αφού μετέφερε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, είπε ότι ο δράστης έχει μετανιώσει ειλικρινά την πράξη του.

«Εκφράζω προσωπικά τα συλλυπητήρια στους οικείους του και μεταφέρω τη συγγνώμη του εντολέα μου. Δεν είχε ποτέ τη διάθεση να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου, παρά να αφαιρέσει χρήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπιδέρη, η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν «η κακή στιγμή».

«Ήταν μια κακή στιγμή. Θα πρέπει να κριθεί (σ.σ. ο ένοχος) για ό,τι έγινε όχι μόνο εκ του αποτελέσματος, αλλά και από το υποκειμενικό στοιχείο, από τη θέληση, τη βούληση ή τη δυνατότητα του δράστη την στιγμή που έπραττε, να ξέρει τι πράττει», κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.