”Η ΓΝΩΜΗ ΜΟY…”: Ο Ερντογάν σε νέο ταξίδι σύσφιξης δεσμών στην Αφρική #3

Το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο στη Ρουάντα, ένα μεγάλο τζαμί στη Γκάνα, μια στρατιωτική βάση στη Σομαλία και τα σχέδια για τη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής στην περίκλειστη Αιθιοπία, που θα της δώσει άμεση πρόσβαση στις μεγάλες εμπορικές οδούς μέσω του λιμένα του Τζιμπουτί.

Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα αυξανόμενα αποτυπώματα της Τουρκίας στην περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής, την ώρα που η Άγκυρα τις δύο τελευταίες δεκαετίες επιζητεί να παρουσιαστεί ως ένας ανεξάρτητος “παίκτης”, σε μια ήπειρο που επί μακρόν βίωσε τους αδυσώπητους ανταγωνισμούς των Ευρωπαίων.

Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία μπορεί να πηγαίνει για ακόμα περισσότερα, καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν αρχίζει έναν νέο γύρο επαφών, με την περιοδεία που ξεκινά σήμερα σε Αγκόλα, Νιγηρία και Τόγκο.

Αναμένεται να υπογράψει νέες συμφωνίες, αλλά και να έχει σειρά επαφών σε επιχειρηματικά φόρουμ που θα φέρουν κοντά Τούρκους και ντόπιους επιχειρηματίες σε κάθε μια από αυτές τις χώρες, σε μια προσπάθεια να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και να κλείσουν δουλείες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.