Ιερέας 80 ετών χορεύει το “Μακεδονία Ξακουστή” και γίνεται viral – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πατέρας Κωνσταντίνος Τσίντσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών, σήμερα σε ηλικία 80 χρονών έχει δυο παιδιά, πέντε εγγόνια και οι συντοπίτες του τον λατρεύουν αφού πάντα βρίσκεται στο πλευρό τους, έτοιμος να προσφέρει και βοηθήσει όσο μπορεί.

Ο συνταξιούχος ιερέας βρέθηκε στο 2ο Χειμερινό Αντάμωμα των Βαμβακοφυτιανών που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής και στο άκουσμα του “Μακεδονία Ξακουστή” με περηφάνια έσυρε πρώτος τον χορό αφήνοντας όλους άφωνους!

“Η Μακεδονία, ήταν είναι και θα είναι ελληνική” μας λέει ο πατέρας Κωνσταντίνος μιλώντας στο The Caller. “Οι Σλάβοι είναι Σλάβοι, δεν μπορούν να λέγονται Μακεδόνες. Μακεδονία εστίν Ελλάς και δεν μπορούμε μετά από τόσους αγώνες να την παραδίδουμε άνευ όρων. Εγώ παιδί μου, από τους παππούδες μου και τους γονείς έτσι γαλουχήθηκα. Δεν μπορούμε να τα σβήνουμε όλα με μια μολυβιά. Όταν χορεύω αισθάνομαι περήφανος και θα χορεύω μέχρι ο Θεός να με έχει γερό”.

Τον χορό του σίγουρα θα ζήλευαν πολλοί νεότεροί του και το μυστικό του όπως μας λέει είναι “Είμαι υγιέστατος δόξα το Θεό. Περπατάω κάθε μέρα μια ώρα μέσα στο κάμπο και μάλιστα πολύ πρωινές ώρες”. Αν και συνταξιούχος ο πατέρας Κωνσταντίνος δεν ξεχνά το ποίμνιο του και κάθε μέρα ανελλιπώς όπως μας τόνισε βρίσκεται στην εκκλησία δίπλα στο νέο ιερέα για βοηθήσει όπου μπορεί. Τα δημοτικά τραγούδια είναι αδυναμία του και σε ένα άλλο που δεν αντιστέκεται και το χορεύει είναι το “Σαν πας στην Καλαμάτα” μιας και εκεί υπηρέτησε φαντάρος!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.