Παγώνη: Τα πράγματα δεν θα είναι καλά – Έρχεται επιδημιολογική «βαρυχειμωνιά»

«Δεν βλέπω να περνάμε καλά τις γιορτές, δυστυχώς, τα πράγματα δεν θα είναι καλά, σας το λέω», επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στον προσεχή χειμώνα και τα Χριστούγεννα.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ για την πορεία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) εκτίμησε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως έρχεται επιδημιολογική «βαρυχειμωνιά».

Μάλιστα αναφερόμενη στη τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, υπογράμμισε πως για την εκεί έκρηξη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολισμού στην περιοχή είναι κάτω από 50%. Το βλέπαμε να έρχεται, είπε χαρακτηριστικά.

Βλέπαμε τους διψήφιους αριθμούς των θανάτων, τη διαρκή αύξηση των διασωληνωμένων και αντιλαμβανόμασταν το μέγεθος του προβλήματος, σημείωσε και προσέθεσε πως όλοι οι ανεμβολίαστοι πρέπει να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Παράλληλα, δήλωσε πως όσοι εμβολιασμένοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την τελευταία δόση, πρέπει επίσης να σπεύσουν να λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ιδιαιτέρως όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, συμπλήρωσε, εξηγώντας πως νέες μελέτες έδειξαν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου βοήθησε πάρα πολύ ανθρώπους υψηλού κινδύνου, με υποκείμενα νοσήματα, με σοβαρά προβλήματα.

Επιπλέον, η κ. Παγώνη δήλωσε πως η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και συνέχισε λέγοντας πως είναι πράγματι αναγκαίο να γίνονται πάρα πολλά τεστ, ούτως ώστε να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί, να απομονώνονται και έτσι να μη μεταδίδουν τον ιό και να μην έχουμε αύξηση κρουσμάτων.

Ακόμη, είπε πως καταλαβαίνει τη δυσκολία που υπάρχει με τους ελέγχους στα καταστήματα, αλλά, όπως τόνισε, δεν γίνεται αλλιώς.

Μακάρι να ήμασταν σαν τη Δανία και να είχαμε 90% ποσοστό εμβολιασμένων, αλλά δεν είμαστε. Δεν είμαστε ελεύθεροι, μας νίκησε η νόσος, είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μου αρέσει», είπε για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω SMS.

Εξήγησε πως ναι μεν θα βοηθήσουν, αλλά περισσότερο θα το κάνει η καθημερινή, σωστή ενημέρωση και η πειθώ.

Να μιλάμε με συνανθρώπους μας που έχουν έχουν τη γνώση και την εμπειρία του προβλήματος, συνέστησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.