Η ανάρτηση της Ακρίτα για τον Βασιλακόπουλο και η απάντηση του καθηγητή πνευμονολογίας

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος απάντησε στην Έλενα Ακρίτα, ενώ αναφέρθηκε και σε όσα ειπώθηκαν σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο.

‘Τελείως ψευδές ότι σήκωσα χέρι στην κόρη του ιδιοκτήτη η οποία μας έσπρωχνε όλους έξω βρίζοντας μας. Κανένα χέρι δεν σήκωσα ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος συνάδελφος μου. Είναι 25 πνευμονολόγοι μπορούν να καταθέσουν όλοι την άποψη τους για το αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο”, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και πρόσθεσε:

“Το τραπέζι μας το έκανε μια φαρμακευτική εταιρεία όπως προβλέπεται από τον νόμο τον οποίο έχει ψηφίσει ο κος Πολάκης, δηλαδή επί των ημερών Πολάκη στο υπουργείο ο Βασιλακόπουλος στα πλαίσια συνεδρίων μπορούσε να φάει σε κάποια αντίστοιχη ταβέρνα ή εστιατόριο και να το πληρώσει μια φαρμακευτική εταιρεία προβλέπετε από τον νόμο. Αυτό προβλέπεται από τότε που πήρα εγώ πτυχίο ιατρικής! Δεν καταργήθηκε επί κυρίου Πολάκη.
Η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία που μας έκανε αυτό το τραπέζι είναι η εταιρεία που στο New England Journal of Medicine, το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό, δημοσίευσε μια πολύ καλή εργασία πρόσφατα για ένα δικό της μονοκλωνικό αντίσωμα σαν τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό ο κος Πολάκης. Δεν έχει εμβόλιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία λοιπόν με βάση τη δικιά μου δήλωση ότι δεν μπορούμε με τα αντισώματα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία θα έπρεπε να μου έχει κόψει την καλημέρα!

Απ’ αρχή λέγαμε ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος. Ο κος Λουκίδης μας παρακάλεσε, που είναι ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, να μην το κάνουμε θέμα γενικώς για να μην προκαλέσουμε επειδή είμαστε φιλοξενούμενοι στον τόπο και είμαστε και πνευμονολόγοι. Μετά ο ίδιος αποφάσισε να πάει και να κάνει μια παρατήρηση. Οι καταστηματάρχες του μίλησαν πολύ άσχημα, επενέβη ο κος Τρύφων ο οποίος είναι διευθυντής πνευμονολόγος από το Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και τους είπε ότι «δεν μπορείτε να μιλάτε άσχημα στον κο Λουκίδη, είναι πρόεδρος της πνευμονολογικής εταιρείας”.

Βασιλακόπουλος:  Δεν διαβάζω την κυρία Ακρίτα γιατί έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω

Ο κ. Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε και για το βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται να τραγουδά σε πιο νεαρή ηλικία. Σύμφωνα με κάποιος χρήστες των social media το βίντεο είναι από συμμετοχή του σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια, κάτι που απασχόλησε και την Έλενα Ακρίτα, η οποία έκανε την παρακάτω ανάρτηση:


“Για να λύσω τις απορίες της κυρίας Ακρίτα, αν και δεν την διαβάζω γιατί έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω , θα πω ότι είναι ένα βίντεο από το μεζεδοπωλείο “Καπνικαρέα” δίπλα στην “Καπνικαρέα” στην Αθήνα το οποίο ακόμα και σήμερα επισκέπτομαι. Μπουζούκι παίζει ο προσωπικός μου φίλος ο οποίος μου έχει εμπιστευτεί την υγεία της μητέρας του, ο Βαγγέλης Μουτσάτσος, ο οποίος παίζει ακόμα και σήμερα κάθε Τετάρτη”, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και συμπλήρωσε:

“Στο βίντεο είμαι σε πιο νεαρή ηλικία και τραγουδάω ένα τραγούδι. Να ενημερώσω την κυρία Ακρίτα ότι τα φάλτσα που κάνω τα έχω βελτιώσει γιατί έκανα κάποια μαθήματα. Την καλώ λοιπόν να έρθει στο συγκεκριμένο μαγαζί την Τετάρτη να τραγουδήσω στην ίδια να με ακούσει αν έχω βελτιωθεί”.

Ο κ .Βασιλακόπουλος διέψευσε ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι από συμμετοχή του σε εκπομπή της Αννίτας Πανιά. “Γιατί δεν παίρνετε τηλέφωνο την κ. Πάνια να ρωτήσετε αν με έχει καλέσει ποτέ σε εκπομπή της, είναι καταγεγραμμένες οι εκπομπές της κ.Πάνια. Όλα αυτά είναι στοχευμένες επιθέσεις εναντίον μου”.

Αναφορικά με τα απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει, ο καθηγητής σημείωσε: «Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος επειδή εγώ είμαι υπέρ των εμβολίων να θέλει να ψοφήσω εγώ, να πάθω τον καρκίνο της Φώφης ενώ και τα παιδιά μου; Δηλαδή έλεος! Βρεθήκαμε όλοι οι γιατροί να φταίμε που υπάρχει η πανδημία λες κι εμείς ρίξαμε τον ίο στην κοινωνία!»
«Εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν φιλοδοξώ να γίνω πολιτικός. Για να το ξεκαθαρίσουμε γιατί πολλοί με κατηγορούν ότι έχω πολιτικές βλέψεις και γι’ αυτό ακριβώς κάνω αυτά τα οποία κάνω. Λεω την επιστημονική μου άποψη του πως θα αντιμετωπιστεί η πανδημία. Την επιστημονική μου άποψη τη λέω με παρρησία και ξεκάθαρα. Αν νομίζουν ότι ό,τι κάνω το κάνω γιατί έχω κάποιο δευτερογενές όφελος από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή οτιδήποτε είναι αστειότητες αυτά», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θα κινηθεί δικαστικά δεδομένου ότι ήδη έχει κινηθεί Εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Αυτό για τον εισαγγελέα δεν το ήξερα. Μακάρι το κράτος να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα, η Δικαιοσύνη δηλαδή για τέτοια αδικήματα. Εγώ είπα δημόσια ότι ο στόχος μου δεν είναι να βλάψω τους συγκεκριμένους κυνηγώντας τους ποινικά. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μπορεί 30 πνευμονολόγοι να τρελαθήκαμε και να τα βάλαμε με έναν ταβερνιάρη.

Δεν είμαστε ψυχικά ανώμαλοι όλοι οι πνευμονολόγοι απ’ όλη την Ελλάδα και αποφασίσαμε να τσακωθούμε με έναν άνθρωπο στο Καστράκι της Καλαμπάκας. Και η επιλογή που είπα δημόσια ότι σκέφτομαι να μην κάνω μήνυση είναι γιατί δεν θέλω να δώσω συνέχεια και γιατί δεν είναι θέμα προσωπικής κόντρας. Οι επιστήμονες υγείας, οι γιατροί πρέπει να βοηθάνε την κοινωνία στην υγεία της, δεν πρέπει να κυνηγάνε τους ανθρώπους, ακόμα κι αυτούς που κάνουν λάθη, αυτή είναι η δικιά μου δημόσια άποψη και αυτό είπα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.