«Καταιγισμό» από μηνύματα θα δέχονται οι ανεμβολίαστοι – Εξετάζονται νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ενεργοποιείται καμπάνια για τον εμβολιασμό – Τι υποστηρίζει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Το νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων το οποίο σημειώθηκε το Σάββατο με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 4.696 σε ένα 24ωρο, παράλληλα με την εκτόξευση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού να είναι προ των πυλών.

Μάλιστα την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εξετάζοντας τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να ανασχεθεί το νέο κύμα πανδημίας.

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ωστόσο, ξεκινά καμπάνια για τον εμβολιασμό και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ θα στέλνονται καθημερινά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν!

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms, με την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ να παραχωρεί τα προσωπικά δεδομένα όσων αρνούνται να εμβολιαστούν.

sms

Ήδη μηνύματα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

sms

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να έρθουν ανεμβολίαστοι σε επαφή. «Αν το σύστημα Υγείας φτάσει στα όριά του, τότε θα μπορούσαν να μπουν κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ίσως να κλείσουν τελείως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις ‘κόκκινες’ περιοχές για κάποιο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε, «το βασικό στοιχείο που έχουμε στο μυαλό μας σε όποια μέτρα συζητούνται είναι ότι η εκρίζωση του ιού έχει πρακτικά μηδενιστεί. Δεν πρόκειται να φύγει ο ιός και αργά ή γρήγορα θα έρθουμε σε επαφή μαζί του. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος».

sms

Στη συνέχεια υποστήριξε πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση: «Όποια μέτρα σκεφτόμαστε πρέπει να είναι βιώσιμα και βάθος χρόνου. Το μόνο βιώσιμο μέτρο είναι ο εμβολιασμός. Ακόμα και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να χρειαστεί να παρθούν θα είναι μόνο σε ακραίες συνθήκες και σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού».

Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν αποφάσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που υπάρχουν στις «κόκκινες» περιοχές, όπως Θεσσαλία, Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, όπου ο αριθμός κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.