Ωραιόκαστρο: Τι κρύβεται πίσω από τον εκβιασμό του δημάρχου – Τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον 6 μήνες

Σάλος στο Ωραιόκαστρο μετά τις αποκαλύψεις ότι ο δήμαρχος της περιοχής, Παντελής Τσακίρης, είχε πέσει θύμα εκβιασμού.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής πολιτικού προσώπου στην υπόθεση

«Υπάρχουν άτυπες πληροφορίες ότι οι φυσικοί αυτουργοί της υπόθεσης εκβιασμού κατονομάζουν κρυπτόμενο πολιτικό πρόσωπο. Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία καθώς οι αρχές ερευνούν την υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος Πάρος Σπυράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thesstoday.gr, υπάρχουν υποψίες ότι το πρόσωπο αυτό είναι πολιτικός του αντίπαλος, ωστόσο επισήμως ακόμα δεν επιβεβαιώνεται.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η προσωπική ζωή του Δημάρχου ήταν υπό παρακολούθηση το τελευταίο εξάμηνο, από δύο ιδιωτικούς ντετέκτιβ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είχαν εντοπιστεί οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ οι οποίοι κατέγραφαν διαρκώς την προσωπική του ζωή με σκοπό είτε να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα, είτε να τον βλάψουν πολιτικά. Ζητούσαν αρχικά το ποσό των 60.000 ευρώ και ύστερα από διαπραγματεύσεις απαίτησαν 40.000 ευρώ.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι 

Κατά την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών, υπήρξαν αποκαλυπτικοί διάλογοι ενώπιον των αστυνομικών οι οποίοι ήταν μπροστά, ως πελάτες σε καφετέρια της Καλαμαριάς, εκεί δηλαδή όπου έγινε η τελική συνάντηση με τον αδελφό του δημάρχου και τους δράστες για την παράδοση των χρημάτων.

«Μπροστά σε αστυνομικούς που υποδύονταν τους πελάτες έγιναν οι διάλογοι για την παράδοση τόσο των χρημάτων όσο και του βιντεοληπτικού υλικού. Τα χρήματα είχαν προσημειωθεί.» εξήγησε ο δικηγόρος του και συνέχισε: «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής και όλα τα στοιχεία θα περαστούν στη δικογραφία».

Το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή του Δημάρχου Ωραιοκάστρου που μέσω του δικηγόρου του στέλνει μήνυμα ότι η δημοκρατία και οι πολιτικοί παράγοντες δεν μπορούν να πέσουν θύματα τέτοιου είδους μικροσκοπιμοτήτων.

εκβιασμός ωραιόκαστρο

Το χρονικό της υπόθεσης εκβιασμού του Δημάρχου Ωραιοκάστρου

Οι δύο δράστες απαίτησαν από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου να μην δημοσιεύσουν βίντεο με στιγμές και συναντήσεις από την προσωπική του ζωή, την οποία και παρακολουθούσαν επί 6 μήνες.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 46, 66 ετών, ενώ μια 22χρονη γυναίκα εκτελούσε βοηθητικές πράξεις.  Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος του 60χρονου συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος που πήγε να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, συνελήφθη.

Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποίας βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο αδελφό του Δημάρχου χωρίς να το γνωρίζει.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thesstoday.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.