LIVE- Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αυτή την ώρα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα και το δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το αεροσκάφος που μετέφερε την Γερμανίδα καγκελάριο, έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 19:45, δέκα λεπτά νωρίτερα από την αναμενόμενη άφιξή του την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ, που εμφανίστηκε ευδιάθετη, αναχώρησε στη συνέχεια για την πρωθυπουργική κατοικία όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο προς τιμήν της.

Άνγκελα Μέρκελ - Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτή είναι η 4η φορά που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται τη χώρα μας, στα 16 χρόνια που βρίσκεται στο “τιμόνι” της Γερμανίας, και η τελευταία που βρίσκεται στην Ελλάδα ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Άνγκελα Μέρκελ - Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι επίσημες συνομιλίες της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή, ωστόσο οι δυο τους είχαν την ευκαιρία για ένα πρώτο τετ α τετ στο δείπνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μενού περιελάμβανε πιάτα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όπως σπανακόπιτα και κρητικά καλτσούνια.

Υποδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδειξε τον χώρο όπου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, που καλύπτουν την επίσκεψή της στη χώρα μας. Εκείνη τους χαιρέτισε χαμογελώντας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.