Γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη – Ζωντανά η Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου

Μεγάλη γιορτή είναι σήμερα, 26 Οκτωβρίου, για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912.

Από εχτές ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο. Κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εχοροστάτησε και ωμίλησε καταλλήλως αναφερόμενος στον βίο του μεγάλου αυτού Μάρτυρος του Χριστού.

Σήμερα από τις 6.30 έως τις 10.30 π.μ., θα τελεσθή ο εόρτιος Όρθρος, το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθως στις 11.30 π.μ., η Δοξολογία για την επέτειο της απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 8:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας θα πραγματοποιήσει την επίσημη έπαρση της σημαίας μαζί με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στον Λευκό Πύργο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.