Squid Game: Το “Γόπα project” και τα σύμβολα από την κορεάτικη σειρά

Το Squid Game συνεχίζει να σαρώνει σε όλον τον κόσμο. Το project “Ψήφισε με τη γόπα σου” δεν μπορούσε παρά να επηρεαστεί από την κορεάτικη σειρά που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε όλον τον πλανήτη.

Το Γόπα project δημοσίευσε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο instagram με μια ερώτηση “would you like to play a game?” δηλαδή “θες να παίξεις το παιχνίδι;”. Πάνω από τα σημεία που μπορεί κάποιος να ψηφίσει μπορεί κάποιος να παρατηρήσει τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο Squid Game.

 

Τα σύμβολα του Squid Game

Στη σειρά εμφανίζονται τρία σύμβολα (ένα τρίγωνο, ένα τετράγωνο και ένας κύκλος), τα οποία υπάρχουν και στα κράνη των στρατιωτών που φυλάνε τους διαγωνιζόμενους του παιχνιδιού.

Εκτός από τις μάσκες που φορούν οι φύλακες, τα συγκεκριμένα, γεωμετρικά σχέδια εμφανίζονται παντού στα 9 επεισόδια της σειράς.

Squid Game σύμβολα

Οδηγοί στη Βρετανία παρατήρησαν ότι τα συγκεκριμένα τρία σύμβολα εμφανίζονται και σε μία πινακίδα στον αυτοκινητόδρομο Μ4 κοντά στο Slough. Μάλιστα μαζί με τα τρία σύμβολα υπάρχει και ένα βέλος.

Οι διερχόμενοι οδηγοί βλέπουν ένα τρίγωνο, ένα τετράγωνο και έναν κύκλο μαζί με ένα βέλος που υποδεικνύει την επόμενη έξοδο. Αρκετοί άρχισαν να πιστεύουν ότι αυτή η πινακίδα οδηγεί σε ένα πραγματικό Squid Game.

Μάλιστα αναγκάστηκε να επέμβει και η αστυνομία της περιοχής για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ακολουθώντας αυτήν την πινακίδα δεν θα οδηγηθείτε στη δημοφιλή σειρά του Netflix, «Squid Game». Είναι απλώς οδηγίες για διαδρομές εκτροπής κατά τη διάρκεια των εργασιών του δρόμου. Ουφ!», ανέφερε με χιούμορ στο Twitter το τμήμα Thames Valley Road Policing.

 

Tι είναι το gopaproject

Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Αθηναίων μεγάλα αστικά σταχτοδοχεία-κάλπες, σε συνεργασία με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων «Γόπα project» και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ).

Πρόκειται για μία ενέργεια που εκτός από την καθαριότητα φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς, σύμφωνα με τους περυσινούς υπολογισμούς, μέσω της δράσης θα ανακυκλώνονται περισσότερα από 250.000 αποτσίγαρα τον χρόνο.

Τα «κίτρινα κουτιά» στοχεύουν να μειώσουν τα απορρίμματα τσιγάρου στο δημόσιο χώρο μέσα από τη συμμετοχή των καπνιστών σε ένα σύστημα “ψηφοφορίας”.

Τα ερωτήματα που τίθενται σε κάθε “ψηφοφορία” περιστρέφονται γύρω από την ίδια την πόλη, τον αθλητισμό, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Μπορεί επίσης να έχουν κοινωνικό ή περιβαλλοντικό περιεχόμενο, να εμπνέονται από την επικαιρότητα, να είναι χιουμοριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να παρακινούν τους περαστικούς να σταματούν και να τα χρησιμοποιούν, πετώντας μέσα σε αυτά τα αποτσίγαρά τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.