Μείωση στον αριθμό των μεταναστών στις Δομές των Ενόπλων Δυνάμεων – Έσπασε το ψυχολογικό όριο των 15.000

του Χρήστου Μαζανίτη

Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), όπου ο αριθμός των διαμενόντων μεταναστών συνεχίζει να ακολουθεί την πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών.

Για πρώτη φορά από το 2015 ο αριθμός που φιλοξενούνται στις δομές έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 15.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των δομών έχει μειωθεί κατά 11, σε 23 από 34 που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την απογραφή του ΓΕΕΘΑ, στις 14 Οκτωβρίου, διαμένουν σε 23 δομές διαχείρισης ΕΔ, 14.705 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.357 ατόμων.

Η δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα έχει υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες κατά περίπου 30 άτομα σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για τις 14 Οκτωβρίου ανέλαβαν το έργο της παροχής 3.342 μερίδων φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες.

Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, παρατίθενται τα στοιχεία από το αντίστοιχο διάστημα το 2019.  Τότε, οι 34 δομές των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν υπεράριθμες κατά 25.000, αφού φιλοξενούνταν 55.085 άτομα, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.708 άτομα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.